eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
München, 2017. április 26.Carlo Ancelotti, a német Bayern München vezetőedzője a Borussia Dortmund elleni mérkőzésen a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében Münchenben 2017. április 26-án. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Carlo Ancelotti elhagyja a Real Madridot - Brazília kedvéért

A legendás klubedző szövetségi kapitány lesz.

Carlo Ancelotti jövőre elhagyja a Real Madridot, és a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Ednaldo Rodrigues, a brazil szövetség (CBF) elnöke kedden egy televíziós interjúban bejelentette Fernando Diniz kinevezését, aki azonban csak ideiglenes megbízást kap.

"Egy évre szól a megbízatása, és ő lesz az átmenet Ancelottihoz, aki a Copa Americára veszi át a csapatot" - közölte a CBF első embere.

A párhuzamosan az élvonalbeli Fluminensét is irányító Dinizt szerdán mutatják be a sajtónak.

A 64 éves Ancelotti szerződése 2024. június 30-án jár le a Realnál, az Egyesült Államokban sorra kerülő kontinenstorna viszont már tíz nappal korábban elkezdődik, így ennek a tisztázása még hátravan a felek között. Az olasz tréner kontraktusának a lejárta előtt hat hónappal írhat csak alá az új munkahelyén, a CBF azonban jelezte, hogy már létrejött egy szóbeli megegyezés, amit a spanyol Marca sportnapilap is megerősített.

Ancelotti májusban annyit mondott a váltásával kapcsolatos értesülésekre, hogy kitölti szerződését a Real Madridnál.

A tavalyi világbajnokságon a brazilokkal a negyeddöntőig jutott Tite decemberben lemondott, és azóta az U20-as csapatot is felkészítő Ramon Menezes irányította a válogatottat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×