eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
München, 2017. április 26.Carlo Ancelotti, a német Bayern München vezetőedzője a Borussia Dortmund elleni mérkőzésen a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében Münchenben 2017. április 26-án. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Carlo Ancelotti elhagyja a Real Madridot - Brazília kedvéért

A legendás klubedző szövetségi kapitány lesz.

Carlo Ancelotti jövőre elhagyja a Real Madridot, és a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Ednaldo Rodrigues, a brazil szövetség (CBF) elnöke kedden egy televíziós interjúban bejelentette Fernando Diniz kinevezését, aki azonban csak ideiglenes megbízást kap.

"Egy évre szól a megbízatása, és ő lesz az átmenet Ancelottihoz, aki a Copa Americára veszi át a csapatot" - közölte a CBF első embere.

A párhuzamosan az élvonalbeli Fluminensét is irányító Dinizt szerdán mutatják be a sajtónak.

A 64 éves Ancelotti szerződése 2024. június 30-án jár le a Realnál, az Egyesült Államokban sorra kerülő kontinenstorna viszont már tíz nappal korábban elkezdődik, így ennek a tisztázása még hátravan a felek között. Az olasz tréner kontraktusának a lejárta előtt hat hónappal írhat csak alá az új munkahelyén, a CBF azonban jelezte, hogy már létrejött egy szóbeli megegyezés, amit a spanyol Marca sportnapilap is megerősített.

Ancelotti májusban annyit mondott a váltásával kapcsolatos értesülésekre, hogy kitölti szerződését a Real Madridnál.

A tavalyi világbajnokságon a brazilokkal a negyeddöntőig jutott Tite decemberben lemondott, és azóta az U20-as csapatot is felkészítő Ramon Menezes irányította a válogatottat.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 12. 22:23
×
×
×
×