eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke (b) átadja a jelképes stafétabotot Gyulai Miklósnak, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének a eugene-i atlétikai világbajnokság végén, 2022. július 24-én. A 2023-as vb házigazdája Magyarország lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Félszáz fős listát tűzött a WA kapujára a Magyar Atlétikai Szövetség

Nagyjából 50 magyar atlétának van több-kevesebb esélye arra, hogy szerepelhessen a 3 hónap múlva kezdődő budapesti világbajnokságon - jelezte az InfoRádiónak Gyulai Miklós, a magyar szövetség elnöke. Arról is beszélt, hogy az idei munka jelentős részét elvégezte a csapat. 

Mindenki egészséges a magyar atléták között, panaszok persze mindig vannak, de ez így normális - adott helyzetjelentést az InfoRádióban Gyulai Miklós, a sportági szövetség elnöke a sportolók állapotáról.

"A csapat zöme átérzi a felelősségét annak, hogy mi vár rájuk, ezért próbáljuk őket ki is vonni a mindennapokból, nem véletlenül hasonlítom a 100 méteres síkfutáshoz a budapesti világbajnokságig hátra lévő 100 napot; kijössz a rajtgépből, megszűnik a világ, nincs senki körülötted, csak arra kell koncentrálni, hogy minél gyorsabban tedd a lábaid egymás után és célba érjél. Most ilyen időszak következik" - fejtegette a sportvezető.

A sportolóknak tehát most kizárólag az edzéseikre kell koncentrálni, arra, hogy a versenyekre odaérjenek, ott jól szerepeljenek.

Halász, Kozák, Krizsán

Halász Bencére külön kitért, akin kalapácsvetőként azért nagyobb a teher, mint másokon, mivel az egyetlen olyan sportoló, akinek esélye lehet az éremszerzésre augusztusban.

"Igen, ezt szerettük volna elkerülni, mert ez nagyon meg tud nyomni embereket.

Bence nem az a típusú versenyző, atléta, személyiség, akinek nem teher az esélyesség,

bár hozzáteszem, neki sem feltétlenül az. Mindenesetre nekünk az a dolgunk, hogy ha az a kérése, hogy nyugalmat szeretne, akkor támogassuk őt ebben. Jó formában van, az én információm szerint el tudták végezni azt a munkát, amit kellett, nincs tudomásom komolyabb sérülésről, bármi egészségügyi problémáról, bár az mindig van..." - részletezte Gyulai Miklós.

Rajta kívül figyelemre méltó lehet az Eb-ezüstérmes gátfutó Kozák Luca és fedett pályán Eb-bronzérmes hétpróbázó Krizsán Xénia felkészülése. Róluk is azt hallja, hogy "alakulgat a történet".

"Akik a csapatban a topot képezik, közülük mindenki jól van,

aki pedig azért harcol, hogy kvalifikálja magát, az mint a güzü, dolgozik, megy"

- húzta alá.

A kvalifikációs rendszer szerinte azért is jó, mert még egy motiváció van: a vb kvalifikál a következő világversenyekre, az Eb-re és az olimpiára is.

A szakvezetés az előzetes nevezéseket beküldte a World Athleticsnek (korábbi IAAF), 50-51 név szerepel a listán a szakmai csapat döntése alapján. Közülük lehet, nem mindenki jut el Budapestig, de motivációként Gyulai Miklós szerint láthatják, hogy számolnak velük, ami plusz munkára sarkallja őket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×