eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bragmayer Zsanett világbajnok!

A sportág: aquatlon.

Bragmayer Zsanett aranyérmet nyert hétfőn a spanyolországi Ibizán rendezett aquatlon-világbajnokság női versenyében.

A 29 éves sportoló a vb eredményközlő weboldala szerint 32:56 perc alatt teljesítette az 1 kilométer úszásból és 5 kilométer futásból álló távot. A második helyen a szlovák Margareta Vrablova, a harmadikon a német Celine Kaiser végzett.

A 2021-ben rendezett tokiói olimpián 12. helyezett - ezzel a magyar női triatlonosok közül minden idők legjobb eredményét elérő - Bragmayer az úszás után még holtversenyben második volt Kaiser mögött, ám végül 14 másodperccel maga mögé utasította német riválisát.

"Nagyon ideges voltam a rajt előtt, igazából nem is értem, miért, de ennek ellenére megcsináltam, és kihoztam belőle a maximumot" - mondta Bragmayer a Magyar Triatlon Szövetség közösségi oldalán megosztott videóban. Kuttor Csaba tanítványa szombaton ezüstérmes lett az ugyanott rendezett duatlon-világbajnokságon, és a vb értékelésnél mosolyogva hozzátette: "ennél rosszabb sose legyen!"

Ami a többi magyart illeti, Kropkó Márta az 5., Holánszky Laura a 7., Peszleg Dominika a 9., Nádas Nóra Romina pedig a 11. lett a 41 fős mezőnyben.

Eredmények, aquatlon-vb, nők, világbajnok:

BRAGMAYER ZSANETT 32:56 p

2. Margareta Vrablova (Szlovákia) 33:05

3. Celine Kaiser (Németország) 33:10

...5. Kropkó Márta 33:22

...7. Holánszky Laura 33:30

...9. Peszleg Dominika 33:52

...11. Nádas Nóra Romina 34:06

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×