eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A grúz Giorgi Arvelodi Dikhaminjia (j) a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezősorozat 6. fordulójában játszott Magyarország - Grúzia mérkőzésen Tatabányán 2023. április 30-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Vesztettek a magyarok Grúzia ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra kikapott Grúziától az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában Tatabányán.

Magyarország-Grúzia 30-31 (14-17)

A magyar gólszerzők: Hanusz 7, Imre, Rosta, Krakovszki Zs. 4-4, Fazekas, Ilic 3-3, Szita 2, Ligetvári, Lékai, Ónodi-Jánoskúti 1-1

lövések/gólok: 48/30, illetve 51/31

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 1/1

kiállítások: 2, illetve 10 perc.

Mivel márciusban a negyedik győzelmükkel a magyarok biztosították továbbjutásukat és csoportelsőségüket, José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy döntött, több fiatalnak is lehetőséget ad, hogy tanuljanak és még jobban megismerjék a játékrendszert. A hétfő óta együtt készülő keretből ezúttal Nagy Martin maradt ki.

Palasics Kristóf bravúros védésekkel, Lékai Máté viszont meglepő hibákkal kezdte a meccset, amelynek elején a vendégek vezettek egy góllal. Az irányítóposztra Fazekas Gergő érkezett, majd Rodríguez kapitány időt kért, de a játék képe nem változott. Csütörtökön Litvániában az összeszokatlanság ellenére kevés hibával, lendületesen, hatékonyan kézilabdáztak a magyarok, most viszont sok volt a rontás támadásban, és a pontatlanság védekezésben. A hajrában Grúzia egy 3-0-s sorozattal ellépett négy találattal, és a sok hibával tarkított, alacsony színvonalú első félidő után 17-14-es előnyben volt.

A második félidőben Hanusz Egon irányított és Andó Arián védett, de ettől sem került lendületbe a csapat. Grúzia kettős emberhátrányból is betalált, de az idő előrehaladtával fáradni látszott, és Hanusz vezérletével a 44. percben egyenlítettek a házigazdák. Több mint harminc perc után ismét átvette a vezetést a magyar válogatott (25-24), amelynek javult a védekezése és a kapusteljesítménye is. A házigazdák 5-1-es sorozata után egyenlített Grúzia, majd Szita Zoltán elrontotta az utolsó magyar lövést, a vendégek pedig egy időntúli büntetővel megnyerték a meccset.

Andó Arián négy, Palasics Kristóf öt védéssel zárt. A túloldalon Giorgi Tskhovrebadze nyolc, Teimuraz Orjonikidze hét gólt lőtt, Zurab Tsintsadze 12 alkalommal védett.

A két csapat 15. egymás elleni mérkőzésén 11 magyar siker mellett a negyedik georgia (grúz) győzelem született.

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Magyarország 10 pont, 2. (és továbbjutott) Svájc 8, 3. Grúzia 4, 4. Litvánia 2

A januári, németországi Európa-bajnokságra a csoportok első két-két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jutott ki. A torna résztvevője továbbá a házigazda Németország, valamint a legutóbbi kontinenstorna három dobogósa: Svédország, Spanyolország és Dánia.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×