eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Ricardo Moniz, a zalaegerszegi csapat vezetőedzője a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott ZTE FC – Puskás Akadémia mérkőzésen a zalaegerszegi ZTE Arénában 2023. április 4-én.
Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Ricardo Moniz távozik a ZTE kispadjáról

A Debrecentől elszenvedett legutóbbi vereség miatt válik meg a csapat a holland trénertől.

A zalai klub a honlapján jelentette be hétfőn, hogy a Debrecentől vasárnap elszenvedett 2-0-s hazai vereséget követően már nem a holland tréner irányítja az OTP Bank Ligában kilencedik helyezett, bennmaradásért küzdő együttest.

Az 58 éves Monizt tavaly májusban nevezték ki a ZTE vezetőedzői posztjára.

"A mögöttünk álló hetekben, hónapokban a csapat eredményei, valamint játéka is lefelé ívelő tendenciát mutatott,

amit meg kellett állítanunk. Jelentőségteljes mérkőzések előtt állunk, az NB I-es tagságunk megőrzése ugyanolyan fontos, mint az, hogy sikerrel vegyük az utolsó akadályt a kupában, ezért változtatnunk kellett" - nyilatkozott a honlapnak a váltásról a klub elnöke, Végh Gábor.

Ricardo Moniz Boér Gábor veszi át.

Boér szerint az első osztályban kell maradni és meg kell nyerni a kupát, ami egy mérföldkő lenne a klub életében. Hozzátette, ez nemcsak róla, hanem a klubról és a városról szól.

"Nagyon fontos, hogy egység legyen az öltözőben és olyan munkát végezzünk, amivel elérhetjük céljainkat. Meg kell fordítanunk a jelenlegi negatív szériát és vissza kell térni a helyes útra. Az lesz a dolgunk, hogy felrázzuk az együttest és újra önbizalommal teli játékot produkáljunk" - fogalmazott az új szakember.

A zalaegerszegiek nemcsak a vezetőedzőt cserélték le, hanem a sportigazgatót is, Dragóner Attilát ugyanis Sallói Isván váltotta, aki korábban már szintén dolgozott a ZTE-nél, amely mindössze három ponttal előzi meg a kiesést jelentő 11. helyezett Budapest Honvédot.

A ZTE a május 3-i kupadöntőben a másodosztályú Budafokkal találkozik.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×