eur:
389.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Bíró Attila szövetségi kapitány a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának negyeddöntőjében, a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 5-én. Spanyolország-Magyarország 15-11.
Nyitókép: Illyés Tibor

Tízzel verték az olaszokat a magyar lányok

A magyar női vízilabda-válogatott pénteken rendkívül simán, 13-3-ra nyert az olasz csapat ellen a világkupa második, athéni selejtezőtornájának zárófordulójában.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese már múlt héten, a rotterdami fordulóban kiharcolta a szuperdöntős szereplést, így a görög fővárosban csak a jobb kiemelésért játszott.

Magyarország-Olaszország 13-3 (4-1, 6-1, 1-0, 2-1)

A magyar csapat gólszerzői: Hajdú 3, Parkes, Gurisatti, Rybanska 2-2, Vályi, Tiba, Leimeter, Garda 1-1.

A magyar válogatott egészen elképesztő első két negyedet produkált, támadásban szinte minden bejött - néha még a szerencse is a csapat mellett volt -, a védekezés pedig Neszmély Boglárka kapus vezérletével majdhogynem hibátlanul működött. Ennek eredményeképpen a nagyszünetig három gólt szerző, 17 éves Hajdú Kata remeklésével

10-2-re vezetett Bíró Attila együttese.

A harmadik negyedben kereken hat percet kellett várni az első gólra, ekkor Rybanska Natasa bombázott egészen messziről a hálóba, az olaszok viszont még létszámfölényben sem tudták Neszmélyt megoldhatatlan feladat elé állítani.

Az olaszoknak végül két és fél perccel a befejezés előtt sikerült megtörniük gólcsendjüket, bár Neszmély kis híján kivédte az ötméterest. A magyarok végül ezt a negyedet is megnyerték és könnyedén diadalmaskodtak.

"Sokkal keményebb és szorosabb meccsre számítottam" - idézte a szövetség közleménye Bíró Attilát. "Megadtuk az alaphangot az első negyedben, ami nagyon jól sikerült, és onnantól nem engedtünk a szorításon. Minden dicséret a lányoké, az olasz válogatott teljesítményét pedig nem nekem kell értékelnem. Örülök a fiatalok teljesítményének, Neszmély Boginak, Hajdú Katának, Tiba Pannának, a többiek pedig nagyon jól kiegészítették őket" - mondta a kapitány, aki elárulta: azt kérte a játékosaitól, hogy az összes energiát mozgósítsák itt, mert egy világversenyen is az utolsó három meccs a legfontosabb.

"Örülök, hogy a legutolsón is ennyire jól teljesítettek" - fogalmazott.

Hajdú Kata, a meccs legjobbja azt monda, sokkal kiélezettebb mérkőzésre számítottak.

"Nagyon jó volt a védekezésünk, sokat próbáltunk blokkolni, koncentrálni hátul, és ez sikerült is, elöl pedig be tudtuk lőni a helyzeteinket. Próbáltunk meccsről meccsre nem visszaesni, hanem lépkedni felfelé a lépcsőfokokon, és ez elég jól ment. Fárasztó volt a sorozat, és akkor még finoman fogalmaztam, de örülök, hogy a legtöbbet ki tudtuk hozni magunkból így a végén is."

"Ez egy óriási lépés számomra, ez volt az első meccs a válogatottban, amikor én kezdtem, már nagyon vártam" - nyilatkozott a kapus Neszmély Boglárka, aki szerint nagyon jó működött előtte a védelem, jók voltak a blokkok, így neki is sokkal könnyebb dolga volt.

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 15 pont, 2. Egyesült Államok 13, 3. Magyarország 12, 4. Olaszország 6.

A szuperdöntőre június 23. és 25. között kerül sor az egyesült államokbeli Long Beachen.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Az idei év jelentős változásokat hozott az Apple iPhone 15 sorozatának piaci fogadtatásában, különösen az alapmodell tekintetében. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) által végzett kutatás szerint az alap iPhone 15 modell eladásai a teljes iPhone-értékesítésnek csupán 14%-át tették ki, ami éles esést jelent a tavalyi, azonos időszakban mért 19%-hoz képest, az akkori elődmodellel összefüggésben - írta az Apple Insider. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×