eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
LONG BEACH, CA - JUNE 27:  An underwater view of the tip of sprint between Australia and Kazakhstan in the seventh place game during the 2004 FINA Womens Water Polo League Super Final on June 27, 2004 in Long Beach, California.
Nyitókép: Donald Miralle/Getty Images

Női vízilabda világkupa - a magyarok visszavágtak a hollandoknak

A magyar női vízilabda-válogatott csütörtökön nagy csatában, 12-11-re nyert a holland csapat ellen a világkupa második, athéni selejtezőtornáján.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese már múlt héten, a rotterdami fordulóban kiharcolta a szuperdöntős szereplést, így a görög fővárosban csak a jobb kiemelésért játszik.

A két csapat a múlt héten Hollandiában, az első tornán is találkozott egymással, akkor egy góllal a házigazdák voltak jobbak.

Női világkupa, selejtező, 2. kör:

Magyarország-Hollandia 12-11 (5-4, 3-3, 2-2, 2-2)

a magyar csapat gólszerzői: Szilágyi 4, Parkes, Rybanska 2-2, Gurisatti, Garda, Leimeter, Vályi 1-1

A magyar csapat 16 fős keretéből ezúttal Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna és Hajdú Kata maradt ki.

A rendkívül gólgazdag, kilenc találatot hozó első negyedben mindkét csapat védekezése hagyott némi kívánnivalót maga után, ezt a magyarok használták ki jobban, akik a háromszor is eredményes Szilágyi Dorottya vezetésével 5-4-es előnnyel zárták ezt a szakaszt.

A második negyed első felében nem esett gól, majd a hollandok egy labdaszerzés után ziccerből egyenlítettek. Ekkor a magyarok kapták el a fonalat, és Gurisatti Gréta emberelőnyben eleresztett bombája után kettővel elléptek. Fél perccel a nagyszünet előtt Magyari Alda védett hátrányban, de a Szilágyival szemben megítélt kontra után mégis esély nyílt a hollandok előtt a felzárkózásra, amit ötméteresből meg is tettek (8-7).

A harmadik negyed elején Szilágyi ötösét védte a hollandok kapusa, a túloldalon pedig azonnal jött a "büntetés" (8-8).

Ekkor már jóval feszesebb és keményebb volt mindkét oldalon a védekezés,

Gurisatti kipontozódott, de Garda Krisztina bombájával minimális előnnyel várhatta a magyar csapat az utolsó nyolc percet.

A negyedik negyed kihagyott magyar lehetőségekkel indult, de hátul rendkívül összeszedett volt a gárda. A hollandok azonban kevesebb mint négy perccel a vége előtt egy szép távoli lövéssel egyenlítettek. Két és fél perc volt hátra, amikor előnybe került a magyar csapat, Bíró Attila időt kért, a figurát pedig Leimeter Dóra kiszorított helyzetből értékesítette. Ezután a hollandok is létszámfölénybe kerültek, Magyari ugyan szenzációsan hárított, de szinte azonnal ötöst kapott a rivális és itt már a magyar kapus sem tudott segíteni. Azonnal jött viszont a válasz, Vályi Vanda nagyszerűen pattintott a jobb felsőbe, a holland támadást pedig egy kiváló blokk zárta le. A magyarok a teljes támadóidejüket elégették, 15 másodpercet hagyva a riválisnak az egyenlítésre. A hollandok időkérés után kapusukat is bevetve létszámfölényben támadtak, de egy kontra véget vetett az ütközetnek.

A magyarok további programja:

péntek: Magyarország-Olaszország 19.00

A szuperdöntőt június 23. és 25. között rendezik az egyesült államokbeli Long Beachen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×