eur:
390.19
usd:
365.67
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Black Cat Fishing Deutschland/Facebook

Oda lehet a magyar világcsúcs, iszonyatos halszörny akadt horogra – képek

Megdőlhetett Zsédely Attila magyar horgász világrekordja, aki korábban egy 134,97 kilogrammos, 245 centiméteres harcsával érte el a világcsúcsot, miután Olaszországban horogra akadt egy méretesebb példány. Ahhoz, hogy hivatalosan is világcsúccsá váljon, be kell jelenteni a fogást az illetékes nemzetközi szervezethez, aminek azt hitelesítenie kell.

Világrekordgyanús harcsa kifogásáról adtak hírt múlt hét szerdán a Black Cat Fishing Deutschland Facebook-oldalán. A megjelent fotók és a beszámoló alapján a 281 centiméteres hal már néhány nappal korábban horogra akadt.

„Még mindig nem tudunk szóhoz sem jutni, ráadásul csak pár nap múlva jöttünk rá, hogy valójában mi történt. Több mint 25 éve dolgozom egy ilyen halért, és most valósággá vált!” – írta az egyik horgász, Stefan Seuss.

A két horgász, Stefan Seuss és Christian Ritzinger a harcsa kíméletes és minél gyorsabb visszaengedése érdekében lemondtak a hivatalos mérlegelésről, így csak a hosszát dokumentálták. A rutinos horgászok azért megtippelték a harcsa tömegét, 140 kiló fölöttire saccolták – számolt be a Pecaverzum.

A lap kapcsolatba lépett a horgászcsapattal, és ugyan a rekordharcsát kifogó személyekkel nem sikerült beszélnünk, egyik társuk elárulta, hogy a Pó-folyóból fogták a minden bizonnyal világrekordnak számító halat. Azt, hogy bejelentik-e a Nemzetközi Sporthorgász Szövetséghez (IGFA), nem tudta megmondani.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×