eur:
394.76
usd:
370.35
bux:
65134.6
2024. április 19. péntek Emma
Piros Zsombor az Ausztrália elleni Davis Kupa-selejtezőre készülő férfi teniszválogatott edzésén Budapesten, a Nemzeti Edzés Központban 2022. február 23-án. A magyar válogatott március  4-én és 5-én játszik Sydneyben az ausztrálok ellen.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Piros Zsombor: akkor vagyok igazán bravúros, ha csapatban, hazai pályán játszhatok

A teniszező hat éve győzött a juniorok között az Australian Openen, tavaly pedig egy sérülés állította meg az előrelépését, pedig már közeledett a legjobb százhoz a világranglistán. Bízik abban, hogy péntektől a franciák elleni Davis Kupa-meccsen sokat hozzá tud tenni a magyar válogatott szerepléséhez.

"Jó formában vagyok, nem életem legjobb formájában, amit mutatnak az előző challenger versenyek. Fizikálisan, mentálisan nagyon jó állapotban vagyok, nagyon sok meccset tudnék játszani" – mondta az InfoRádióban Piros Zsombor teniszező.

Mint mondta, az elmúlt időben volt "egy kis gubanc": az új ütői 15 grammal nehezebbek voltak egy gyári hiba miatt, és vissza kellett térnie a régi ütőkre, ami összezavarta. Így is majdnem sikerült feljutnia a főtáblára Ausztráliában, de a vereség "nagy érvágás volt lelkileg". Két jó játékost győzött le, a harmadikra rágörcsölt, így a fiatal kínai "leirányította" a pályáról. Megjegyezte: örül annak, hogy nem a fáradtság miatt kapott ki, mert azt nehezebb lelkileg feldolgozni.

A hazai rendezésű Davis-kupa-összecsapáson a magyar szurkolók jelenléte rengeteget ad a teniszezőnek, itthon több esélye van a csapatnak, mintha idegenben játszana. A közönség már több meccsen is kihúzta őt a mély gödörből. A teniszező örül annak, hogy végre csapatban játszhat, mert akkor mindenki együtt van, akár a focisták. Úgy véli, a csapat jelenléte áll a bravúros eredményeinek hátterében, így ha egyszer jobb játékos lesz, szeretne egy stábot, "mert ez óriás plusz".

Piros Zsombor kifejtette:

a folytatásban az a célja, hogy a párizsi Roland Garrosra főtáblás legyen, és bekerüljön a top 100-ba.

Bár sokan nem tartják reálisnak, hogy a jelenleg 170. helyen lévő teniszező célja valóra váljon, bár már volt a top 130-ban, ám, ha akkor nem sérül meg, most a 110-120 között lehetne. "Kiemelt szeretnék lenni a selejtezőben, ha nem jön össze a főtábla. A Roland Garroson nagyon jól játszottam tavaly, és én úgy érzem, ez a Grand Slam áttörés lehet nekem" – jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×