eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hungarys Marton Fucsovics applauds as he walks off the court after a defeat against Italys Jannik Sinner during their mens singles match on day five of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 20, 2023. (Photo by Martin KEEP / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Nyitókép: Facebook/ Fucsovics Márton/ MARTIN KEEP

Fucsovics Márton: remélem, hogy még hat-hét évig tart a pályafutásom

Az MTK teniszezője remekül kezdte az idei évet az Australian Openen, jövő péntektől pedig a franciák elleni Davis Kupa-selejtezőn Tatabányán lesz főszerepben a magyar válogatott első számú játékosaként.

"Tény, hogy egy nagyon jó évkezdeten vagyok túl. Sokszor játszottam már Ausztráliában, többnyire jól szoktam ott játszani, szerencsére ez most is így volt" – mondta el az InfoRádiónak Fucsovics Márton, az MTK teniszezője, a világranglista jelenlegi 78. helyezettje.

A sportoló azt mondta, egy tornagyőzelem, a Grand Slamen harmadiki kör, 190 pont számokban nagyon jó évkezdet, de nincs megállás, mert vissza szeretne kerülni a top 50-be. Ausztráliában nagyon jó érzés volt versenyt nyernie, mert erős volt a mezőny. A teniszezőnek nagy élmény volt, hogy győzelemmel térhetett vissza az Australian Openre, ugyanis tavaly kikapott az első körben.

Az elmúlt időszakban nem a munka mennyiségében, inkább a minőségében volt változás.

"Sokkal motiváltabban végeztem ezeket az edzéseket, és ez annak is köszönhető, hogy új emberek kerültek mellém, új impulzusokat kapok tőlük"

– mondta. Másabb a kapcsolata velük, mint az előző edzőivel, ebből a szempontból időről időre szüksége van a sportolónak a frissítésre. "Harmincegy éves leszek idén, remélem, hogy még 6-7 profi év van a pályafutásomban, és a mostani edzőimmel sokáig jól fogunk dolgozni" – mondta. Előző edzőjével, a Davis Kupa kapitánnyal, Nagy Zoltánnal gördülékeny az együttműködés, jó kapcsolatban váltak el. Az ukránokat már legyőzték, és reméli, pozitívra tudja javítani ezt a mérleget.

A Davis Kupa-selejtező február 3-án és 4-én Tatabányán kezdődik a franciák ellen. A sportoló elmondta: szerda óta edzésben van, hétfőtől a csapattal együtt készülnek. Már jobban odafigyel a regenerációra, mint a húszévesek, de próbálják úgy felépíteni az edzéseket, hogy péntekre a legjobb formában legyen.

A franciák elleni mérkőzésen győzelemre számít, de történhet meglepetés.

Fucsovics Márton sérülés miatt nem tudott játszani Tokióban. Kifejtette: a teniszezők legfontosabb versenyei a Grand Slamek, az ezres versenyek, az ötszázas versenyek, illetve a Davis Kupa-mérkőzések. Az olimpia távolabb áll a teniszezőktől, de ettől függetlenül "óriási dolog" ott érmet szerezni. A sportoló szeret a hazájáért játszani, célja az olimpián szerepelni. A férfiaknál nagyon erős a mezőny, az olimpián a top 20 indul, tehát itt nagyon nehéz érmet nyerni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×