eur:
391.06
usd:
366.13
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/Facebook

Elcsapták a világcsúcsra hajtó futó kerékpáros kísérőjét Recsknél – videó

Fél évre felfüggesztette az eljárást az Egri Járási Ügyészség azzal az autóssal szemben, aki súlyos sérülést okozott egy extrém futót kísérő kerékpárosnak - közölte a Heves Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Gubala Ádám Miklós tájékoztatása szerint 23 éves férfi ez év január 22-én a 24-es számú főúton autózott Recsk felé. Vele ellentétes irányban haladt egy felvezető autó, amit az úttest jobb szélén egy sportoló követett, aki világcsúcsot akart elérni extrém futás kategóriában. Őt kísérte kerékpárral egy férfi.

A gyanúsított 80-90 kilométer per órás sebességgel haladt, egy jobbra ívelő kanyar után észlelte a felvezető kocsit, attól megijedt, fékezni kezdett, így a jármű átsodródott a szemközti sávba és nekiütközött a kerékpárosnak.

A baleset következtében a kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett

Az Egri Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti bűnügyben az eljárást hat hónapra felfüggesztette. „A közvetítői eljárás a gyanúsított és a sértett megegyezését, a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a gyanúsított jövőbeni jogkövető magatartását elősegítő, a terhelt, illetve a sértett hozzájárulásával alkalmazható eljárás” – közölte a sajtószóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×