eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután büntetőből lőtt gólt a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint-Germain mérkőzésen Lipcsében 2021. november 3-án. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Itt van Szoboszlai Dominik titka: kis láb, nagy lövés

A labdarúgó-válogatott új csapatkapitánya egy német lapinterjúban arról is beszélt, kivel játszana legszívesebben egy csapatban.

Szoboszlai Dominik a Bundesliga sztárjai közé nőtte ki magát, amit az is mutat, hogy a német labdarúgás élvonalában az ősszel tizenkét gólpasszt adott, a nagy európai bajnokságokban csak Lionel Messi (14, Paris Saint-Germain) és Kevin de Bruyne (13, Manchester City) ért el nála jobb mutatót. Az RB Leipzig 22 éves középpályása a Sport Bildnek adott interjúban azt mondta erről, majd akkor kell megnézni a legtöbb gólpasszt adók listáját, ha vége lesz a bajnokságoknak – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A válogatott új csapatkapitánya elárulta, hogy legszívesebben a brazil Neymarral játszana együtt, de ha a norvég Erling Haaland és jelenlegi csapattársa, a francia Christopher Nkunku is ott lenne az együttesben, az lenne a legjobb.

"Nagyon kicsi a lábam, mindössze 41-es, ugyanakkor magas, 186 centis vagyok, ez pedig különleges röppályát ad a labdának" – mondta Szoboszlai a rúgótechnikája titkáról, Azt is elárulta, hogy az RB Leipzig vezetőedzőjével, Marco Roséval nem volt súrlódásmenetes a kapcsolata Salzburgban, pedig ő vitte fel 16 évesen először a felnőttek közé.

"Akkoriban nagyon önfejű voltam, és szerintem utált engem. Elmagyarázta, hogy még nem vagyok igazán profi. Elmondta, hogy az edzésekre nem utolsóként kellene érkeznem és elsőként távoznom, ha valóban jó játékos akarok lenni. Megtanított rá, hogy nem elég lazán edzeni, és nem elégedhetek meg azzal, ha egy héten egyszer jól játszom" – mondta Szoboszlai Dominik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×