eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Patrick Tambay, Ferrari126C3, Grand Prix of the Netherlands, Circuit Park Zandvoort, 28 August 1983. (Photo by Paul-Henri Cahier/Getty Images)
Nyitókép: Paul-Henri Cahier/Getty Images

Forma–1: meghalt a kétszeres nagydíjgyőztes

73 éves korában elhunyt Patrick Tambay, a McLaren és a Ferrari korábbi Forma-1-es versenyzője.

Hosszan tartó betegség után, 74. életévében meghalt Patrick Tambay – közölte a családja az AFP hírügynökséggel vasárnap, írja a vezess.hu. A francia exversenyző Parkinson-kórban szenvedett, illetve cukorbetegséget is diagnosztizáltak nála.

Tambay 1977 és 1986 között kilenc szezonon át versenyzett a Forma–1-ben, olyan csapatokban, mint a McLaren, a Ferrari és a Renault. Legnagyobb sikereit a Ferrari színeiben érte el, mellyel 1982-ben és 1983-ban is nyert egy futamot. Többször indult a Le Mans-i 24 órás versebyeb is, ott a legjobb helyezése egy negyedik helyezés volt.

Ezenkívül a Can-Am Series nevű sorozatban 1977-ben és 1980-ban is bajnokká avatták a Carl A. Haas Racinggel, majd 2005-ben és 2006-ban a Grand Prix Masters három fordulóján indult.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A gépi tanuláson (machine learningen) alapuló alkalmazások és szolgáltatások már átszövik mindennapjainkat, elég csak a különböző streaming szolgáltatók ajánlórendszereire vagy az okostelefonunk arcfelismerésére gondolni. Ennek adott extra löketet a ChatGPT-t is meghajtó GPT-3 és hozzá hasonló transformer alapú modellek megjelenése, ami széles körben is a felhasználók kezébe adta a folyékonyan kommunikáló algoritmus élményét. Miképp segíthetnek a nagy nyelvi modellek az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében? Erről tart előadást április 23-ai AI in Business rendezvényünkön Ignácz Péter a KPMG managere. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×