eur:
395.66
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Ferenczi István. a Vasas játékosa köszönti a szurkolókat a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Vasas - Puskás Akadémia mérkőzés végén a budapesti Illovszky stadionban 2016. április 23-án. A Vasas hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A volt magyar válogatott futballista teljesítette a Sparthatlont

Ferenczi istván 490 kilométert szeretett volna futni, de végül beérte a 245-tel is.

Ferenczi István kedden hazatért Görögországból, szerdán és csütörtökön pedig már erőnléti edzést tartott a Paksi FC játékosainak. A korábbi kilencszeres válogatott csatár – három másik magyarral együtt – indult az idei Authentic Phidippides Runon, vagyis a dupla Spartathlonon. A hetedik alkalommal megrendezett versenyen negyvenhárman vállalkoztak rá, hogy az Athén–Spárta–Athén útvonalon legfeljebb 104 óra alatt megpróbálnak lefutni 490 kilométert, leküzdve közben 6400 méter szintemelkedést is – írja a sportal.hu.

Az egykor az MTK-ban, a Győri ETO-ban, a Vasasban és a Ferencvárosban is futballozó támadó Blaskó Mihály ultrafutóval próbálta teljesíteni a távot. Spártába a 43 órás szintidőn belül értek el, de 245 kilométert követően a verseny feladása mellett döntöttek. Vélhetően egy vírus okozott problémát a két futünak, ezért 41 óra után, féltávnál kiszálltak.

„Talán bírtam volna visszafelé is, de Misi sokkal nagyobb rutinnal rendelkezik, és lebeszélt a folytatásról. Hallgattam rá, mert akkor már a verseny kezdete, vagyis negyvenegy órája ébren voltunk. A tervezett pihenésünk ugyanis nem sikerült, mert az össze matrac foglalt volt, a következő pihenőhelyet pedig csak további tíz óra futás után értük volna el. Ennyi ideig még sosem voltam ébren, így hatalmas kockázatot vállaltam volna. Ötven óra alvás nélkül? Ilyenkor már megjelennek a durva hallucinációk. Volt a mezőnyben egy női versenyző, aki menet közben aludt el, és nagyon összetörte az arcát" – mondta Ferenczi István.

Az Authentic Phidippides Run másik két magyar résztvevője beért a célba, sőt Toldi Péter a második helyen végzett, míg az 58 esztendős Bogár János a tizenharmadik helyet szerezte meg. A versenyt a lengyel Lukasz Sagan nyerte meg 65 óra, 22 perc és 14 másodperces új pályacsúccsal.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×