INFORÁDIÓ
2023. január 30. hétfő
Martina

atlétikai vb

nemzetközi atlétikai szövetség

németh balázs

A jövő évi atlétikai világbajnokságnak otthont adó, épülő Nemzeti Atlétikai Központ a főváros IX. kerületében 2022. november 22-én.

Jon Ridgeon nagyon elégedett a Budapesten látottakkal

Infostart / MTI

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) e heti budapesti látogatásával a tervezés fázisából a szervezők átléptek a megvalósítás szakaszába, ennek a célja - közlésük szerint - hogy már hónapokkal az esemény előtt minden készen álljon.

A WA delegációja azért jött a héten a magyar fővárosba, hogy áttekintse a vb szervezési folyamatát és munkamegbeszéléseket folytasson a helyi szervezőbizottság tagjaival. A nemzetközi szövetség szakemberei bejárták a vb helyszínét, az épülő Nemzeti Atlétikai Központot, és más, az eseményhez kapcsolódó helyszíneket, köztük a maratoni versenyek rajtjának és céljának helyet adó Hősök terét.

„Remekül haladnak a vb előkészületei, a Németh Balázs vezette szervező cégben kiváló szakemberek dolgoznak. A Nemzeti Atlétikai Központ is egyre jobban életre kel. Képzeljük el, milyen lesz, amikor több mint harmincezren fognak szurkolni itt a világ legjobb atlétáinak” – idézte a szervezők vasárnapi közleménye Jon Ridgeont, a WA vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: a cél az, hogy a jövő évi világbajnokság hatással legyen a fiatalokra. Megjegyezte, közülük ugyan nem biztos, hogy mindenki atléta lesz, de az egészséges, aktív életmód, mozgás fontosságára az eseményen keresztül fel tudják hívni a figyelmet.

Jon Ridgeon szerint a 2023-as atlétikai világbajnokság remek lehetőség arra is, hogy Magyarország ismét megmutassa: a legnagyobb eseményeknek is méltó házigazdája. Ezt erősítette meg Németh Balázs, a szervezőbizottság vezetője is, aki szerint jól halad a munka, de még rengeteg feladat áll a szervezők előtt.

„Több mint harmincan jöttek a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől és területenként végignézik, hogy hol tart a világbajnokság szervezése. Több ezer oldalnyi előírása van a WA-nak arról, hogy a világ harmadik legnagyobb sporteseményét hogyan kell megszerveznie a házigazdának. Jövőre mi leszünk a házigazdák, és teljesíteni akarunk minden feltételt és előírást, amitől igazán sikeres és tökéletes lesz a rendezvény” – mondta Németh Balázs, majd hozzátette: a WA delegációja elégedett az előkészületekkel, és látja, hogy egy profi csapat dolgozik rajta, amelyik profi világbajnokságot tud szervezni.

Az első közép-európai vb-t jövőre augusztus 19. és 27. között rendezik Budapesten.

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018