eur:
387.79
usd:
358.28
bux:
0
2024. február 23. péntek Alfréd
Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja, Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, Deutsch Péter, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója és Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke (b-j) az épülő Nemzeti Atlétikai Központban 2022. június 18-án. Látogatásán Sebastian Coe futotta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, ahol alig több mint egy év múlva az atlétikai világbajnokságot rendezik.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megmutatták az atlétikai világbajnokságra készülő budapesti stadiont

A létesítmény tervezője szerint most már csak a befejező munkákra várnak, ami jó ütemben halad.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság 2023. augusztus 19-én kezdődik, és 27-én zárul. Mint korábban írtuk, a vb-re megépül az új Nemzeti Atlétikai Központ, amely nemcsak a versenysport, hanem a város lakosságának is fontos létesítménye lesz, hiszen végső állapotában a stadion felső szintjén elhelyezett futókörön, dunai panorámával a háttérben lehet majd sportolni, kikapcsolódni.

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint a munkálatok jól haladnak, a legfontosabb részek már elkészültek – írja az Origo.hu.

"Gőzerővel halad a világbajnokság szervezése, alig több mint 320 nap van hátra. És a cél egyértelmű, minden idők legjobb világbajnokságát szeretnénk megrendezni itt Budapesten" – hangsúlyozta Németh Balázs, a világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. Ferencz Marcel, a Nemzeti Atlétikai Központ tervezője elmondta: az építkezés jó kezekben van, "a kivitelező profin tartja a határidőt"

A Nemzeti Atlétikai Központot drónfelvételen mutatták be:

Címlapról ajánljuk
Földváryné Kiss Réka: döntési lehetőség mindig van, akkor is, ha annak halál a vége

Földváryné Kiss Réka: döntési lehetőség mindig van, akkor is, ha annak halál a vége

A történész harag és részrehajlás nélkül elemez, de a személyes emlékezet szubjektív, segít a közösségi emlékek teremtésében – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke. Földváryné Kiss Réka arról is beszélt, hogy egy külső szabadság nélküli korszakban is lehet a belső szabadságot megélni, mert döntési lehetőség mindig van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×