eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja, Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, Deutsch Péter, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója és Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke (b-j) az épülő Nemzeti Atlétikai Központban 2022. június 18-án. Látogatásán Sebastian Coe futotta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, ahol alig több mint egy év múlva az atlétikai világbajnokságot rendezik.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megmutatták az atlétikai világbajnokságra készülő budapesti stadiont

A létesítmény tervezője szerint most már csak a befejező munkákra várnak, ami jó ütemben halad.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság 2023. augusztus 19-én kezdődik, és 27-én zárul. Mint korábban írtuk, a vb-re megépül az új Nemzeti Atlétikai Központ, amely nemcsak a versenysport, hanem a város lakosságának is fontos létesítménye lesz, hiszen végső állapotában a stadion felső szintjén elhelyezett futókörön, dunai panorámával a háttérben lehet majd sportolni, kikapcsolódni.

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint a munkálatok jól haladnak, a legfontosabb részek már elkészültek – írja az Origo.hu.

"Gőzerővel halad a világbajnokság szervezése, alig több mint 320 nap van hátra. És a cél egyértelmű, minden idők legjobb világbajnokságát szeretnénk megrendezni itt Budapesten" – hangsúlyozta Németh Balázs, a világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. Ferencz Marcel, a Nemzeti Atlétikai Központ tervezője elmondta: az építkezés jó kezekben van, "a kivitelező profin tartja a határidőt"

A Nemzeti Atlétikai Központot drónfelvételen mutatták be:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×