eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság hat csoportmérkőzésének, és az egyik nyolcaddöntőjének otthont adó 974 Stadion belseje Dohában 2021. december 15-én. A 40 ezer férőhelyes aréna építéséhez 974 újrahasznosított konténert használtak fel, amelyre a létesítmény neve is utal Katar nemzetközi hívószáma, a +974  mellett. A világbajnokságot november 20. és december 18. között rendezik Katarban.
Nyitókép: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Ipsos: túlzás lenne azt állítani, hogy vb-lázban ég az egész világ

Az Ipsos 34 országban vizsgálata a közelgő futball-világbajnokság globális fogadtatását.

Az arab világot, Ázsiát, valamint Dél-Amerikát láthatóan jelentősen megmozgatja az esemény, ezzel szemben a magyar az egyik legkevésbé izgatott nemzet, és például a vb-résztvevő Kanada, Hollandia vagy Belgium lakossága sem nevezhető lelkesnek a rendhagyó időpontban megrendezésre kerülő világverseny miatt.

Ugyan az olaszok sem kerültek be a vb-re, mégis várhatóan kétszer akkora arányban követik majd az eseményt, mint a magyarok.

A világ polgárainak 55 százaléka tervezi követni bármilyen módon a meccseket (Magyarországon csupán 28 százalék). A legjellemzőbb felület a tévé képernyője (41 százalék vs. Magyarországon 22 százalék), amit internetes források követnek (20 százalék vs. Magyarországon 8 százalék).

Csak a legnagyobb rajongók tervezik, hogy akár munkanapot is kihagynának egy mérkőzés kedvéért.

A legnagyobb esélyesnek Brazíliát gondolja a világ lakossága, míg az adott országok futballrajongói közül az argentinok bíznak leginkább csapatuk végső győzelmében – derül ki az Ipsos felméréséből.

A felmérés további részletei (angol nyelven) itt olvashatók.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×