eur:
393.78
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A magyar csapat ünnepel a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország - Svájc mérkőzésének végén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 4-én. A magyar válogatott 33-28-ra legyőzte Svájcot.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ebben több volt – Pádár Ildikó értékelte a magyarok Eb-teljesítményét

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes beálló, a Ferencváros utánpótlás-edzője szerint a felszabadultság és a koncentráltság hiányzik a válogatott játékosokból.

A magyar női kézilabda-válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel áll két forduló után az Európa-bajnokságon. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese hátrányból fordítva 33–28-ra győzött Svájc ellen, majd 21–18-ra kikapott Horvátországtól. A csoportkört Norvégia ellen zárja a magyar csapat kedd este.

Nagyon nehéz erről a két mérkőzésről beszélni, mert én még mindig úgy érzem, hogy

több van ebben a csapatban

– mondta az InfoRádióban Pádár Ildikó.

A szakember abban bízott a Svájc elleni győzelmet követően, hogy a csapatról lemegy az első meccs izgalma, lazábban játszik majd Horvátország ellen, lerakják a terhet a játékosok, jobban bíznak magukban, de ez nem jött be.

Bosszantónak tartja a második mérkőzésen elszenvedett vereséget, mert úgy érzi, jelenlegi formájában verhető volt az ellenfél és meg is voltak a magyar lehetőségek.

Fiatal a csapat, nem kell a játékosokra terhet rakni, menjenek, játszanak – mondta a magyarokról, de hiányolta a felszabadultságot.

„Valamikor a nulláról kell kezdeni és felépíteni egy várat is, ezért én azt gondolom, hogy egy kicsit időt kell adnunk ennek a csapatnak. Azt hittem, felszabadultabban játszhatnak, hogy már az első meccs terhe nincs rajtuk, és behúzták azt a mérkőzést” – mondta. A magabiztosságot és a koncentráltságot hiányolta a horvátok ellen, ezek hiánya nagyon meglátszott a helyzetkihasználáson.

A 18 lőtt gól dacára azt gondolja, nem pusztán a támadójátékon ment az összecsapás, de sszességében elmondható, hogy ilyen kevés lőtt góllal nagyon nehéz világversenyen mérkőzést nyerni.

Ez alighanem áll a kedd este a fél 9-kor kezdődő norvégok elleni párharcra is.

A Pádár Ildikóval készített teljes interjú kedden este fél nyolc után hallgatható meg az InfoRádió Hetes című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×