eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának első fordulójában, a Magyarország - Szlovákia mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapitányi morgolódás: "megértem, ha valaki bizonytalan, de az egész csapat?"

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint csodának kell történnie ahhoz, hogy a magyar női kézilabda-válogatott elérje a kitűzött célt, és a legjobb nyolc között végezzen az Európa-bajnokságon.

"Matematikai esélyünk még van elérni azt a célt, amit a szövetség kitűzött elénk, de a játék alapján semmi realitása nincs" - nyilatkozta vasárnap este a szakvezető. Hozzátette, ha tudtak volna fokozatosan előrelépni, akkor még összejöhetne a nyolc közé jutás, így viszont nagyon nehéz lesz, csodának kell történnie hozzá.

A magyarok pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, vasárnap viszont 21-18-ra kikaptak Horvátországtól, és bár biztosan továbbjutnak a ljubljanai csoportból, a folytatásban további négy nehéz ellenfél vár rájuk. Kedden 20.30-tól a címvédő Norvégiával játszanak a csoportkör utolsó fordulójában, a középdöntőben pedig a Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia négyesből továbbjutó három együttes következik.

Golovin úgy vélekedett, igazándiból tét nélküli mérkőzés lesz a norvégok elleni, és talán könnyebb dolga lesz játékosainak, mert nem lesz rajtuk akkor teher, mint eddig, de a mutatott játékkal nagy probléma van.

"Amit terveztünk, az hatvan percen keresztül sehogy nem működött. Hiába kaptunk csak 21 gólt, védekezésben is ugyanúgy voltak hibák, mint támadásban.

A statisztika is megmutatja, hogy nagyon sok volt a kihagyott helyzet. Megértem, ha valaki bizonytalan, de hogy az egész csapat?" - nyilatkozta a három találattal elveszített vasárnapi mérkőzés után, amelyen 22 rontott magyar lövés volt.

A kapitány felidézte, hogy Svájc ellen az utolsó tíz perc jó sikerült, ezen a meccsen viszont szinte nem volt olyan időszak, amikor azt lehetett érezni, hogy megváltozik valami. Felidézte, hogy egyszer Szemerey Zsófiának volt két védése egymás után, de a háromgólos hátrányt nem tudták tovább csökkenteni, mert újra kihagyták a ziccereket.

"A horvátok lassították a játékot, ezért nem a saját tempónkban játszottunk. Amikor volt lehetőségünk, akkor elkapkodtuk, és az is elbizonytalanodott, aki magabiztos volt" - magyarázta Golovin.

Meglátása szerint

visszatérő probléma a lövések pontatlansága,

mert a felkészülés során három olyan mérkőzés is volt, amelyen nem jutott 22 gól fölé a csapat, de a kapitány szerint olyan bizonytalanok akkor sem voltak, mint most.

Az előző kontinenstornán bronzérmes horvátok kapcsán megjegyezte, tudták, mit fognak csinálni, az egész taktikájuk az egy-egyezésről szól, mert szinte nincs klasszikus lövőjük.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×