eur:
393.76
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának első fordulójában, a Magyarország - Szlovákia mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapitányi morgolódás: "megértem, ha valaki bizonytalan, de az egész csapat?"

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint csodának kell történnie ahhoz, hogy a magyar női kézilabda-válogatott elérje a kitűzött célt, és a legjobb nyolc között végezzen az Európa-bajnokságon.

"Matematikai esélyünk még van elérni azt a célt, amit a szövetség kitűzött elénk, de a játék alapján semmi realitása nincs" - nyilatkozta vasárnap este a szakvezető. Hozzátette, ha tudtak volna fokozatosan előrelépni, akkor még összejöhetne a nyolc közé jutás, így viszont nagyon nehéz lesz, csodának kell történnie hozzá.

A magyarok pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, vasárnap viszont 21-18-ra kikaptak Horvátországtól, és bár biztosan továbbjutnak a ljubljanai csoportból, a folytatásban további négy nehéz ellenfél vár rájuk. Kedden 20.30-tól a címvédő Norvégiával játszanak a csoportkör utolsó fordulójában, a középdöntőben pedig a Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia négyesből továbbjutó három együttes következik.

Golovin úgy vélekedett, igazándiból tét nélküli mérkőzés lesz a norvégok elleni, és talán könnyebb dolga lesz játékosainak, mert nem lesz rajtuk akkor teher, mint eddig, de a mutatott játékkal nagy probléma van.

"Amit terveztünk, az hatvan percen keresztül sehogy nem működött. Hiába kaptunk csak 21 gólt, védekezésben is ugyanúgy voltak hibák, mint támadásban.

A statisztika is megmutatja, hogy nagyon sok volt a kihagyott helyzet. Megértem, ha valaki bizonytalan, de hogy az egész csapat?" - nyilatkozta a három találattal elveszített vasárnapi mérkőzés után, amelyen 22 rontott magyar lövés volt.

A kapitány felidézte, hogy Svájc ellen az utolsó tíz perc jó sikerült, ezen a meccsen viszont szinte nem volt olyan időszak, amikor azt lehetett érezni, hogy megváltozik valami. Felidézte, hogy egyszer Szemerey Zsófiának volt két védése egymás után, de a háromgólos hátrányt nem tudták tovább csökkenteni, mert újra kihagyták a ziccereket.

"A horvátok lassították a játékot, ezért nem a saját tempónkban játszottunk. Amikor volt lehetőségünk, akkor elkapkodtuk, és az is elbizonytalanodott, aki magabiztos volt" - magyarázta Golovin.

Meglátása szerint

visszatérő probléma a lövések pontatlansága,

mert a felkészülés során három olyan mérkőzés is volt, amelyen nem jutott 22 gól fölé a csapat, de a kapitány szerint olyan bizonytalanok akkor sem voltak, mint most.

Az előző kontinenstornán bronzérmes horvátok kapcsán megjegyezte, tudták, mit fognak csinálni, az egész taktikájuk az egy-egyezésről szól, mert szinte nincs klasszikus lövőjük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×