eur:
394.73
usd:
369.48
bux:
65324.09
2024. április 23. kedd Béla
Gazdag Dániel, a Philadelphia Union játékosa, miután gól szerzett a Toronto FC ellen az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) játszott 2022. október 9-i mérkőzésen a pennsylvaniai Chesterben.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Slocum

Magyar gól és drámai végjáték az amerikai focibajnokság döntőjében - videó

Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union 3-3-as végeredményt követően, 11-es párbajban elbukta az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) nagydöntőjét a Los Angeles FC együttesével szemben.

A Los Angeles-i Banc of California Stadiumban az első félidő 28. percében a házigazdák kerültek előnybe, Kellyn Acosta szabadrúgásánál a labda egy sorfalban felugró védőről irányt változtatva vágódott védhetetlenül a kapuba.

Az Union többet birtokolta a labdát és a szünet után nem sokkal egyenlített,

a magyar válogatott középpályás az 59. percben a leshatáron lépett ki és könnyedén lőtt a hálóba

az elvetődő kapus mellett. A korábbi kispesti játékosnak ez volt a 24. gólja a szezonban, a playoffban másodszor volt eredményes.

A 83. percben újra a LAFC került előnybe, egy szöglet után Jesús Murillo fejelt a kapuba, de másfél perccel később válaszolt az Union, szintén pontrúgást követő fejesből.

A hosszabbítás utolsó néhány percét Gazdagék emberelőnyben játszhatták le, mivel Maxime Crépeau, az LAFC kapusa utolsó emberként szabálytalankodott. A november 20-án kezdődő katari világbajnokságra készülő kanadai válogatott második számú hálóőre az ütközésnél súlyos sérülést szenvedett, eltört a lába és hordágyon feküdt, amikor a játékvezető felmutatta neki a piros lapot.

A hosszú ápolás miatt kilencperces további ráadás következett. A Philadelphia a 124. percben újra előnybe került, a második gólt is szerző belső védő, Jack Elliott közvetlen közelről kotorta a labdát a kapuba, de ezzel még nem volt vége, érkezett Gareth Bale, aki nagyszerű fejessel egyenlített a 128. percben.

A 11-es párbaj során a Philadelphia első három lövője hibázott, az első rúgó Gazdag volt a csapatból, de szerencsétlen módon elcsúszott, így jócskán kapu fölé ment a labdája. A 11-es rúgásokat az LAFC 3-0-ra nyerte, és története során először lett bajnok az MLS-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×