eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az olasz csapat gólöröme a második gól után a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Balra a gólszerző Federico Dimarco (b2).
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Napvilágra került az olasz válogatott magyarok elleni terve

Vaskos – és végül győztesnek bizonyuló – tervvel készült Roberto Mancini és csapata a budapesti Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

A Nemzeti Sport birtokába került az olasz válogatott szakmai stábjának teljes taktikai terve és dokumentációs ismeretanyaga a szeptember 26-i Magyarország–Olaszország Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésre. Mint megjegyzik, sajnos már csak a meccs után, de így is értékes, hiszen láthatóvá vált, hogyan készül fel egy-egy összecsapásra a világ egyik legprofibb stábja. A csoportelsőségről, ezzel pedig az NL-ben a négy közé jutásról határozó mérkőzést a vendégek nyerték 2–0-ra.

A dokumentumból mások mellett kiderül, hogy

az összeállítás készítésekor Roberto Mancini a jelek szerint még nem határozta el, hogy 3–5–2-es vagy 4–3–3-as hadrendben küldi-e csatába csapatát

a Puskás Arénában, mindkét verzióra elkészült a taktikai terv. Mára már tudható, hogy az előbbit választotta, és pontosan úgy volt felírva az előzetes kezdőcsapat, ahogyan tényleg pályára léptek, egyedül a balhátvéd posztján számolt két jelölttel, Francesco Acerbivel és Alessandro Bastonival.

A taktikai terv hat-hat tűpontosan felrajzolt szögletvariációt tartalmaz mindkét (fent említett) felállás esetére, de természetesen vannak benne átfedések. De a magyar szögletek kivédekezésére, illetve az esetleges labdaszerzés utáni kontratámadások megindítására is készült bal és jobb oldali variáció.

Az oldalvonalhoz közeli és a közvetlen kapura lövéshez távoli szabadrúgásokhoz a dokumentumban négy begyakorolt figurát találni, illetve másik oldali tükörverziójuk. Az oldalsó és távoli magyar szabadrúgások hat alapesetét taglalják, mindegyiknél precízen rögzítve, kinek hová kell helyezkednie, közvetlenül kapura rúgható szabadrúgásnál kik alkossák a sorfalat.

A Nemzeti Sport birtokába került dokumentumban a magyar csapat feltérképezése több elemből tevődik össze. Van egy általános leíró rész arról, mit kell tudni a magyar válogatottról, világranglista-helyezés, legutóbbi eredmények, játékstílus, leggyakoribb felállás, kulcsjátékosok stb. Utána pedig minden játékosról van egy-egy rövid és hosszú elemzés is – olvasható mások mellett a cikkben.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×