eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szalai Ádám, az FC Basel (k) játékosa Brayan Moreno Alvarez (b) és Jürgen Mattheij, a CSZKA Szófia játékosai között a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezőfordulójának visszavágó mérkőzésén a bázeli St. Jakob Park Stadionban 2022. augusztus 25-én. Az FC Basel 2-0-ra győzött, és bejutott a sorozat csoportkörébe.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Georgios Kefalas

Eltiltva! - Forr a levegő Szalai Ádám körül a Baselnál

Várhatóan nem is lép többet pályára a csapatban. A döntés a magyar válogatott csatárának menedzserét is meglepte.

A magyar válogatottól szeptemberben visszavonuló Szalai Ádám jelenleg egyéni edzéseket végez Bjorn Rekelhof erőnléti edző vezetésével – írja a svájci Blick, amit az m4sport.hu szemlézett.

Mint olvasható, Szalai Ádám helyzete a szezon kezdete óta nem könnyű a Baselben, az első meccseken még kapott lehetőséget, szeptember közepe óta viszont a kispadra szorult, a Basel legutóbbi három mérkőzésén pedig a keretbe sem került be. A mellőzés pontos okai nem ismertek.

A játékos ügynöke, Oliver Fischer a Blicknek nyilatkozva azt mondta, meglepte a Basel döntése, miszerint Szalai Ádám nem látogathatja az edzéseket, de abban bízik, hogy visszavonják ezt a szerinte „érthetetlen és elfogadhatatlan eljárást”.

„Szalai Ádám királyként hagyta el a magyar válogatottat, Baselben azonban csak egy koldus” – vázolta a helyzetet a Blick cikkének szerzője.

Szalai Ádám idén februárban igazolt a Baselhez, remekül kezdett, tavasszal 12 mérkőzésen 4 gólja és 1 gólpassza volt a svájci bajnokságban. A 2022/23-as szezonban 12 mérkőzésen 2 gólt szerzett, de meccsenként átlagban már csak 32 percet kapott, tavasszal ez a szám 64 perc volt.

Azt egyelőre nem tudni, mi a pontos oka a magyar játékos mellőzésének, de Philipp Kaufmann, a klub sportigazgatója már utalt a lehetséges távozására – „tárgyalásban állunk a játékos menedzsmentjével” – idézi egy korábbi megszólalását a svájci lap.

A 34 éves Szalai szerződése 2023 nyarán jár le a Baselnél. Oliver Fischer, az ügynöke cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint júniusban a válogatott után klubkarrierjének is búcsút intene.

„Ádám vissza akar térni a csapat edzéseire és segíteni szeretné a klubot. A médiával ellentétben nem gondol még pályafutása befejezésére” – idézi a Blick a menedzsert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×