eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
O atacante Richarlison na partida amistosa da seleção brasileira contra Gana. REUTERS/Benoit Tessier
Nyitókép: REUTERS/Benoit Tessier

Ezért a banánért súlyos árat kellene fizetni

Góljának ünneplése közben banánnal próbálták megdobni Richarlisont, a brazil labdarúgó-válogatott csatárát a Tunézia elleni, keddi barátságos mérkőzésen, Párizsban.

A Parc des Princes stadionba kilátogató tunéziai drukkerek a 18. percben még kedvenceik egyenlítő találatának örültek, egy perccel később viszont Richarlison visszavette a vezetést a braziloknak. Ezt az afrikai ország szimpatizánsai nehezen viselték és különböző tárgyakat, többek között vizes palackokat dobáltak a nem messze tőlük ünneplő brazil futballisták felé, majd a gólszerzőt egy banánnal célozták meg.

A rasszista megnyilvánulásra a brazil szövetség elnöke is reagált, aki elmondta, hogy sokkolták a történtek.

Az ilyen megnyilvánulásokat súlyosan meg kell büntetni

– jelentette ki a meccs után Ednaldo Rodrigues. Viszont nem biztos, hogy felszólításának érvényt tudnak szerezni Párizsban, brazil lapok ugyanis azt írták, hogy a stadion biztonsági személyzete nem tudta azonosítani azt, aki a pályára dobta a banánt.

A mérkőzés előtt a brazil csapat a rasszizmus elleni küzdelem jegyében egy nagy molinót feszített ki, amin világbajnoki címeikre utalva az állt, hogy "fekete játékosaink nélkül nem lennének csillagok a mezünkön".

A felkészülési mérkőzést Brazília 5-1-re nyerte meg.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×