eur:
392.14
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA felvételén Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője sajtótájékoztatót tart Kijevben 2018. május 25-én. Az angol együttes a spanyol Real Madrid csapata ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligájának másnapi döntőjében az ukrán főváros Olimpiai Stadionjában.
Nyitókép: MTI/EPA/UEFA

BL-visszhangok: Xavi dühöng, Neuer az életmentő, Klopp fiai nem adták fel

Az este tanulságát a Barcelona edzője foglalta össze: ezen a szinten minden az apróságokról szól.

A Bayern Münchent edző Julian Nagelsmann csapata helyzetkihasználását méltatta azután, hogy a bajorok kedden 2-0-ra legyőzték a vendég FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének a rangadóján.

"Az első félidőben a Barcelonának jobb lehetőségei voltak, minket Manuel Neuer tartott meccsben. A szünet után agresszívabbak voltunk, és gyorsan szereztünk két gólt. Elsősorban a jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetően nyertünk" - összegezte a müncheni kilencven percet Nagelsmann.

A német szakember hozzátette, örül, hogy a nyáron a riválishoz szerződött lengyel Robert Lewandowski nem volt eredményes.

A katalánokat edző Xavi Hernandez dühösen értékelt a lefújás után.

"Mérges vagyok, egyáltalán nem tetszik az, ahogy kikaptunk. Nem érdemeltünk vereséget, mert több tiszta gólhelyzetet is kidolgoztunk, jobban játszottunk, mint a Bayern, de

ezen a szinten minden az apróságokról szól.

Megfizettünk a hibáinkért" - fogalmazott a spanyol tréner.

Kiemelte, egy évvel ezelőtt azért volt csalódott, mert csapata még nem volt azon a szinten, ahol Bayern, és bár ezt már elérte, mégsem lehetnek elégedettek a németországi találkozón történtekkel.

"Uraltuk a mérkőzést, jobbak voltunk, de kemény leckét kaptunk. Hibáztunk a szögletnél, illetve a támadásból védekezésbe való átmenetben többször is. Nem voltunk kellően hatékonyak, így hiába járunk jó úton, nem tudtunk jó eredményt elérni" - nyilatkozta Xavi, akinek a tanítványai 3 ponttal állnak a C csoport második helyén.

Az A csoportban az első körben Nápolyban alulmaradt, kedden pedig az Ajaxot egy 89. percben esett góllal 2-1-re legyőző Liverpool német trénere, Jürgen Klopp a lefújás után arról beszélt, csapatában benne van, hogy sokszor meg kell küzdenie a jó eredményért.

"Megszereztük a vezetést, egészen jó meccset játszottunk, de hiába vezettünk, az ellenfél az első lehetőségéből egyenlített. Ennek ellenére dicséret illeti csapatomat, mert nem adta fel" - tett hozzá Klopp.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×