eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Milák Kristóf, a győztes magyar váltó tagja a férfi 4x200 méteres gyorsváltó döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 11-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy arany, ez ezüst és egy bronzérem az úszó Eb-n

Ez a magyar úszósport történetének 100. aranyérme a kontinensviadalokon.

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A 2017-es indianapolisi junior világbajnokságon aranyérmes együttes júniusban a Duna Arénában rendezett világbajnokságra "állt újra össze", akkor 7:06.27 perces országos csúccsal lett ötödik, most ebből közel egy másodpercet faragva, 7:05.38 perccel zárt az élen.

Róma, 2022. augusztus 11.
A győztes magyar váltó tagjai, Holló Balázs, Márton Richárd, Németh Nándor (fent, b-j) és Milák Kristóf (a vízben) a férfi 4x200 méteres gyorsváltó döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 11-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
A győztes magyar váltó tagjai, Holló Balázs, Márton Richárd, Németh Nándor (fent, b-j) és Milák Kristóf (a vízben) a férfi 4x200 méteres gyorsváltó döntője után. MTI/Czeglédi Zsolt

Előbb a nők döntőjét rendezték, a Pádár Nikolett, Hosszú Katinka, Késely Ajna, Ábrahám Lilla összeállítású staféta 7:55.73-mal a harmadik helyen ért célba. A délelőtti előfutamban leggyorsabb egységből Molnár Dóra és Jakabos Zsuzsanna került ki - előbbi már korábban jelezte, hogy a 200 méter hát elődöntője után nem lesz ott az esti programban -, helyettük a 16 esztendős Pádár és a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka került be.

Hosszúnak ez volt a 97. érme világversenyeken (olimpia, vb, Eb).

"Nagyon jó volt újra a váltóban úszni, a fiatalok szenzációsak voltak. Kicsit furcsa volt, hogy az első számom rögtön egy döntő volt, így most kicsit örülök, hogy holnap lesz egy pihenőnapom" - mondta Hosszú Katinka.

Róma, 2022. augusztus 11.
A bronzérmes magyar váltó tagjai, Hosszú Katinka, Késely Ajna, Ábrahám Lilla Minna és Pádár Nikoletta (b-j) a női 4x200 méteres gyorsváltó eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 11-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
A bronzérmes magyar váltó tagjai, Hosszú Katinka, Késely Ajna, Ábrahám Lilla Minna és Pádár Nikoletta (b-j) a női 4x200 méteres gyorsváltó eredményhirdetésén. MTI/Czeglédi Zsolt

A férfiaknál Mészáros Dániel kikerült, helyére Milák Kristóf érkezett, így vele, Márton Richárddal, Németh Nándorral és Holló Balázzsal újra összeállt a vb-ötödik, 2017-es junior világbajnok váltó.

A küzdelem csak a záróemberig, az olimpiai bajnok Milák Kristóf vízbe ugrásáig volt szoros, a Honvéd klasszisa ugyanis gyakorlatilag faképnél hagyta a mezőnyt, így nagy fölénnyel diadalmaskodott a váltó.

"Az elmúlt időszakban azért már többször úsztunk együtt, a jövőben azért ez még jobban össze fog állni, jó lenne egy hét perc körüli időt megcélozni" - mondta Márton Richárd.

Németh Nándor arról beszélt, mindenképpen ő szeretett volna elsőnek úszni, és tisztában volt azzal, hogy éremesélyes a gárda. "Miután újra összeállt ez a csapat a világbajnokságon, tudtuk, hogy ezt nyomni kell. Ez az első nagy eredményünk, amit szerintem tornászhatunk még felfelé, nemsokára pedig itt egy olimpia, ahol dobbanthatunk. Az elején sikerült jól indítanunk, a végére pedig bedobtunk egy torpedót a vízbe" - utalt Milákra Németh.

Verrasztó Dávid ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen

A 33 éves magyar versenyző - aki 2014 és 2018 között sorozatban háromszor nyerte meg ezt a számot a kontinensviadalokon - idei legjobbjával, 4:12.58 perces idővel csapott célba az olasz Alberto Razzetti (4:10.60 perc) mögött.

A szám másik magyar döntőse, Kós Hubert 4:13.77-tel a negyedik lett.

Verrasztó a legjobb idővel (4:15.52) várta a finálét, a rajt után pillangón a második helyen állt Razzetti mögött, majd a várakozásoknak megfelelően háton átvette a vezetést. Féltávnál több mint másfél másodperccel volt gyorsabb délelőtti idejénél. Mellen az olasz került előnybe, és egy testhossz előnnyel indult neki a gyorsúszásnak, innen pedig már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×