eur:
394.49
usd:
370.05
bux:
65185.17
2024. április 19. péntek Emma
Robert Lewandowski of FC Barcelona records a video on a mobile phone for the FC Barcelona social media channels following the Joan Gamper Trophy match between FC Barcelona and Pumas UNAM at Spotify Camp Nou on August 07, 2022 in Barcelona, Spain. (
Nyitókép: Alex Caparros/Getty Images

Hat gólt szórt a Barcelona, Lewandowskinál is megtört a jég – videóval

Elképesztően jól sikerült Robert Lewandowski bemutatkozása a Camp Nouban, a Barcelona játékosaként. A katalánok 6-0-ra verték a mexikói UNAM-ot a Joan Gamper-kupáért vívott gálamérkőzésen, a lengyel sztár 19 perc alatt szerzett egy gólt és előkészített további kettőt.

Még az első félidő felénél sem tartott a mérkőzés, amikor a Barcelona már 4-0-ra vezetett, Lewandowski, Pedri, Dembélé, majd újra Pedri szerzett gólt. A lengyel középpályás és a fiatal Pedri különösen jól megértették egymást összjátékukból született három gól is.Az egyiknél Lewandowski sarokkal adott gólpasszt. A negyediknél Raphinha szolgálta ki a francia világbajnokot.

A szünetben sokat cserélt a Barca, beállt Franck Kessie és Pierre-Emerick Aubameyang is. A 48. percben a Milantól vett középpályás hozta helyzetbe Aubameyangot, aki megszerezte az ötödik gólt. A végeredményt Frenkie de Jong állította be a 84. percben.

A katalánok az alábbi összeállításban játszottak: Ter Stegen (Iñaki Peña, 61.); Sergi Roberto (Dest, 61.), Araujo (Kounde, 61.), Eric Garcia (Piqué, 46.), Balde (Jordi Alba, 46.); Busquets (Nico, 46.), Gavi (Kessie, 46.), Pedri (De Jong, 46.); Dembélé (Aubameyang, 46.), Lewandowski (Depay, 61.), Raphinha (Ansu Fati, 46.).

A Barcelona tökéletes főpróbát tartott a Rayo Vallecano elleni, szombati bajnoki rajt előtt. Ugyanakkor egyelőre az új szerzeményeknek nincsen játékengedélye. A héten a klub vezetőinek újabb bevételekre kell szert tenniük, hogy a gondot orvosolják. Elképzelhető Frenkie de Jong, Memphis Depay és Samuel Umtiti távozása is. Ugyanakkor várhatóan még további új játékos is érkezik, Marcos Alonso a Chelsea-től.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

Magyar óvodában építettek be egy nemzetközi innovációt

A XVIII. kerületi Zöld Liget Tagóvoda teljes homlokzata és gépészete megújult, évtizedekre előre biztosítva az épület energiahatékony működését. Bár a klímaváltozás elleni küzdelemben az épületek felújítása az egyik legjelentősebb hatásokkal kecsegtető terület, itthon még viszonylag kevés kutatás-fejlesztés zajlik a témában. Az EU-s Horizon2020 keretprogram lehetőséget ad arra, hogy tagállamok kutatás-fejlesztő partnerei összefogjanak és úttörő megoldásokat fejlesszenek. Ez volt a célja a StepUP kutatás-fejlesztési projektnek is, ami innovatív megoldásokkal ösztönzi az energetikai mélyfelújítást, és ezáltal minél több épület karbonsemlegessé válását - szerepel az ABUD Mérnökiroda közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×