eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Szép Balázs bronz-, a magyar csapat ezüstérmes az öttusa-vb-n

Szép Balázs bronzérmet nyert a férfiak versenyében az alexandriai öttusa-világbajnokságon, a Szép, Demeter Bence, Bőhm Csaba összeállítású magyar csapat pedig második lett.

Egyéniben Demeter a nyolcadik, Bőhm a tizedik, a 18 fős döntő negyedik magyarja, Bereczki Richárd pedig a 13. helyen végzett.

Csapatban a magyarok 12 ponttal maradtak el a győztes franciáktól. Harmadikként a németek végeztek.

A 69 fős mezőny kedden a selejtezővel kezdett, onnan 36-an léptek tovább. Ezt követte a szerdai körvívás, melynek eredményét magukkal vitték a versenyzők az elődöntőbe, és a továbbjutók a döntőben is ezzel a pontszámmal kezdtek. A csütörtöki elődöntőben két 18-as csoportban zajlottak a küzdelmek, a szombati döntőbe csoportonként az első hét közvetlenül, további négy öttusázó pedig pontszáma alapján jutott be. A 18-as fináléban mind a négy magyar ott lehetett, Magyarország volt az egyetlen, melynek valamennyi indulója részt vett a férfiak döntőjében.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×