eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Aissa Laidouni, a ferencvárosi gól szerzője az Európa-liga csoportkörében, a G csoport hatodik fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. december 9-én. Ferencváros-Bayer Leverkusen 1-0.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Győzelmi kényszerben a Ferencváros, több tervvel is készül a Slovan

Megfelelő mentalitással és tökéletes koncentrációval lehet esélye a magyar bajnoknak Pozsonyban.

A Ferencváros ötven éve, 1972 tavaszán 2-1-re kikapott az akkor jugoszláv színekben induló, amúgy bosnyák Zeljeznicartól. (Az akkori írásmód szerint a Zseljeznicsartól). A visszavágón azonban 2-1-re nyert, majd tizenegyesekkel továbbjutott. Azóta sem sikerült az első, hazai mérkőzés elvesztése után idegenben fordítania a zöld-fehéreknek az európai porondon.

Pedig a feladat most ez. Sztanyiszlav Csercseszov együttese a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének második selejtezőkörében egygólos hátrányba került az első, budapesti mérkőzés után a pozsonyi Slovannal szemben.

A szerda este fél kilenckor kezdődő találkozón tehát mindenképpen nyerni kellene a továbbjutáshoz. Mivel az idegenben lőtt gólok továbbra sem érnek többet, mint az otthon szerzettek, bármilyen egygólos Fradi-siker hosszabbítást érne. Annál rosszabb eredménnyel kiesik a csapat, s átkerül az Európa-ligába, ahol az izraeli Maccabi Haifával vagy a görög Olympiakosszal, kettejük párharcának vesztesével találkozik. Az első, haifai találkozó 1-1-es döntetlent hozott.

Ha a Ferencváros továbbjut, az azeri Qarabag vagy a svájci FC Zürich lehet az ellenfele. Az azeriek otthon 3-2-re megnyerték az első felvonást.

Az orosz vezetőedző azt mondta a mérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón: „Elsőre sem számítottunk könnyű meccsre, de az előny birtokában talán a Slovan az esélyesebb. Viszont megvannak a játékosaink ahhoz, hogy a magunk javára fordítsuk a párharcot.

Ehhez megfelelő mentalitással és tökéletes koncentrációval kell pályára lépni, mert az első meccsen kiderült, mit eredményezhet öt perc kihagyás.”

Vladimir Weiss, a szlovák bajnok szakvezetője azt ígérte: „Nem csak védekezni szeretnénk, gólt akarunk szerezni. Több taktikával is készültünk. Remek ellenfelünk van, de nincs bennünk félsz.”

A mérkőzést az M4 Sport közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×