eur:
393.78
usd:
369.36
bux:
65706.76
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Slovan Bratislava – Ferencváros visszavágó mérkőzésen Pozsonyban 2022. július 27-én.
Nyitókép: MTI/TASR/Martin Baumann

Sztanyiszlav Csercseszov nem is tudta, hogy történelmi tettet hajt végre a Ferencváros

Az orosz vezetőedző annak nem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy az 1992-es, 4–1-es vereségért éppen 4–1-es győzelemmel vágott vissza a Ferencváros a Slovan Bratislavának, de annak örül, hogy sikerült revansot venni a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

"A nézők talán a múltban élnek. Az, ami akkor történt, már történelem, ez pedig a XXI. század. Mi a jelenre és a mai meccsre koncentráltunk. Annak természetesen azért örülök, hogy revansot vettünk" – mondta az orosz szakember, aki arról is beszélt, hogy még nincs itt az ideje az ünneplésnek, mert ez csak egy fontos lépés volt a BL-csoportkör felé.

Arra a felvetésre, hogy magyar csapat a legrangosabb európai kupasorozatban még sosem jutott tovább hazai vereséget követően, úgy reagált, hogy ezt nem tudta, de jobb is így, mert ez csak még egy pszichológiai probléma lett volna.

"Megfelelő felkészülés és elemzés kellett ahhoz, hogy fordítsunk, illetve hogy a játékosok mindent végrehajtsanak, amit megbeszéltünk. A Slovan indult jobb helyzetből, de tudtam, hogy remek csapatot irányítok, amely képes fordítani. Nagyrészt az zajlott a pályán amit mi akartunk" – adta meg a siker titkát Csercseszov, aki személyes sikeréről nem akart beszélni, mondván nem lehet külön választani mit jelent a csapatnak, a szurkolóknak, vagy neki, mert ezt együtt érték el.

A tréner elárulta,

az első meccs után egyenként beszélt a játékosaival,

a vezetést megszerző Boli esetében például mondta neki, hogy ne aggódjon, a visszavágón gólt fog szerezni.

A következő kör kapcsán annyit mondott Csercseszov, hogy a Ferencváros megfigyelője jelen volt Zürichben, ahol végül a Qarabag jutott tovább, de először még nem az azeri bajnokra, hanem Puskás Akadémiára készül a csapata.

Kollégája, egyben jó barátja, Vladimir Weiss magára vállalta a kiesés felelősségét, amit azzal indokolt, hogy rosszul cserélt, elmondása szerint

túlzottan elragadták az érzelmei.

Kifejtette, hogy a Ferencváros hatékonyan és nagy kockázattal futballozott, ami nem lepte meg, mert az FTC erősebb támadásban, mint védekezésben.

A Ferencváros hazai pályán elszenvedett 2–1-es vereségét követően 4–1-re győzött Pozsonyban, így 5–3-as összesítéssel búcsúztatta a Slovant, ezzel már biztosan – sorozatban negyedszer – a csoportkörben szerepelhet valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×