eur:
393.78
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnöke, tulajdonosa érkezik a klub helyzetéről tartott sajtótájékoztatójára, a budapesti székházukban 2014. március 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nem érkezett meg a vételár, mégsem adják el az Újpestet

Erről a futballklub tulajdonosa, Roderick Duchatelet és a vevőket képviselő Kovács Zoltán adott ki közös közleményt.

„2021. május 13-án megállapodás született a klub eladására vonatkozóan, mely megállapodást az átvilágításokat, pénzügyi vizsgálatokat követően 2022. január 28-án szerződésben rögzített a két fél. Ezen szerződés tartalmazza a cégek átírásának, így a klub tulajdonosváltásának minden feltételét, melyet Roderick Duchatelet és Kovács Zoltán aláírásával hitelesített. A szerződő felek a megállapodásban foglaltakhoz szigorúan tartották magukat, vagyis a híresztelésekkel ellentétben a világgazdasági helyzet változásai, a csapat által elért eredmények, és egyéb tényezők nem befolyásolták a klub szerződésben rögzített vételárát – kezdődik az Újpest FC honlapján csütörtök este közzé tett közös nyilatkozat.

Azt írják,

a megállapodás 2022. június 30. napjában határozta meg a kifizetés határidejét,

amely feltétel nem teljesült, így a kontraktusban foglaltak értelmében a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszíttette.

Roderick Duchatelet az alábbi nyilatkozattal kommentálta az eseményeket: „Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk véglegesíteni a megállapodásunkat. Őszintén hittem, hogy ez a lehető legjobb, ami a klubbal történhet. Köszönöm szépen Kokónak az egész folyamat során a nagyon korrekt hozzáállását, segítőkészségét és a rengeteg erőfeszítést, amit beletett, hogy az üzlet létrejöhessen.”

„Tudom, hogy a szurkolók most elmondhatatlanul csalódottak, és nekem is ugyanúgy fáj, hogy nem sikerült tető alá hozni a tulajdonosváltást, hiszen nem erre készültünk, nem ezért dolgoztunk keményen az elmúlt hónapokban – idézi a közlemény Kovács Zoltánt. – Amikor januárban megállapodtunk az Újpest FC megvásárlásáról, még nyoma sem volt a mára kialakult bizonytalan világgazdasági folyamatoknak. Stabil pénzügyi hátteret szerettünk volna a klub mögé tenni, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni, és aminek következményeként sajnos most nem tudott megvalósulni a tranzakció.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×