eur:
392.2
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyulay Zsolt: Milák Kristóf lenyűgöző

Nagyban számít az úszókra, és nemcsak a Tokióban aranyérmes Milák Kristófra, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a párizsi játékokon. Gyulay Zsolt kérdésünkre beszélt arról a stratégiai partneri együttműködésről is, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Nap alkalmából a MOB az MKB Bankkal között. 

„Ez nagyon fontos megállapodás – mondta az MKB Bankkal létesített együttműködésről. – Olyan stratégiai partnerről van szó, amely szemmel láthatóan ki is akarja használni a magyar olimpiai értékeket, a Magyar Olimpiai Bizottság értékeit, élni akar a magyar olimpikonok adta értékekkel, és szolgáltatást is nyújt.”

Gyulay Zsolt hozzátette, a Magyar Olimpiai Bizottság történetében ez a legnagyobb megállapodás. Mint elmondta, leginkább banki szolgáltatásokkal, különleges számlacsomagokkal szolgál a bank az olimpikonoknak, illetve az életjáradékot kapóknak.

A 2024-ig szóló megállapodás értékét firtató kérdésre az elnök elmondta, hogy a MOB anyagi helyzete jó, de fontos tudni, hogy nem ők, hanem az állam osztja a sportágaknak a pénzt. A MOB utazásokra, a felkészülés különböző programjaira fordít pénzt.

„A multi sportrendezvényekre való utazások nagyon fontosak,

idén nyári EYOF lesz Besztercebányán, 100-120 fiatallal megyünk ki, ezek már azok a sportolók, akik lehet, hogy már Párizsban, de Los Angelesben biztos ott lehetnek”

– mondta a MOB-elnök.

A jelenleg is zajló vizes-vb-vel kapcsolatban Milák Kristófról elmondta, hogy lenyűgözi a világot teljesítményével. Ő az olimpiai kvótákra is figyel az ilyen versenyeknél, bízik benne, hogy lesznek olyan tehetségek, akik Párizsig fel tudnak nőni a feladathoz.

„Magyar Úszószövetség jó úton jár – szögezte le. – Nyilván most mindenki Milák Kristófról beszél, és neki van tényleg istenadta tehetsége az úszáshoz és fantasztikus hozzáállása is, ezt ki kell, hogy emeljem, mert a tehetség önmagában nagyon kevés.”

Gyulay Zsolt kiemelte az olimpiai kvóták tekintetében az úszók kitüntetett szerepét, hiszen nagy számban szoktak részt venni az olimpiákon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×