eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Match ball lying on the parquet near 9 m line.
Nyitókép: Dziurek/Getty Images

Remekül kezdett a Mosonmagyaróvár az Európa-ligában

A Mosonmagyaróvár 38-30-ra legyőzte a francia ES Besancon csapatát a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában, vasárnap Győrben.

A nemzetközi porondon újonc házigazdák keretéből csak a szerb válogatott Bojana Milic hiányzott.

Összeszedett játékkal, megilletődöttség nélkül kezdett a magyar együttes, amely Tóth Gabriella irányításával éppen akkor tudott ellépni a franciáktól, amikor emberhátrányba került (7-4). A szlovák válogatott Lancz Barbora találataival tovább nőtt a különbség, és bár a Besanconnak sikerült felzárkóznia 10-9-re, Pásztor Noémi góljainak köszönhetően az egyre jobban védekező Mosonmagyaróvár nem engedte át a vezetést.

A folytatásban tovább javult a magyar bajnoki bronzérmes teljesítménye, Szemerey Zsófia védéseire alapozva 5-0-s sorozatot produkált, a szünetben pedig már 20-13-as előnyben volt.

A második félidőben a gyors játékot erőltették a vendégek, hogy le tudják dolgozni a hátrányukat. Gyurka János vezetőedző időkérése után nem csökkent tovább a különbség, és bár a házigazdák támadásban valamivel többet hibáztak, és védekezésben sem voltak olyan hatékonyak, mint az első felvonásban, taktikusan őrizték előnyüket. A franciák csak a 47. percig reménykedhettek, utána a Mosonmagyaróvár ismét elhúzott és meglepően sima, magabiztos győzelmet aratott.

A mezőny legeredményesebb játékosa Pásztor Noémi volt hét góllal, Tóth Gabriella hatszor talált be. Szemerey Zsófia 11, Mistina Kitty három védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Mosonmagyaróvár jövő szombaton a horvát Lokomotiva Zagreb otthonában folytatja szerepelését a második számú európai kupasorozat csoportkörében. A Váci NKSE első meccse a francia Chambray Touraine otthonában elmaradt, jövő vasárnap pedig a román Ramnicu Valcea vendége lesz.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×