eur:
393.88
usd:
369.22
bux:
65894.82
2024. április 23. kedd Béla
Szamara, 2018. július 7.Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszandó Svédország - Anglia mérkőzés előtt Szamarában 2018. július 7-én. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Gareth Southgate szerint néhány játékos összeesküvés-elméletek miatt nem oltatja be magát

A húszcsapatos Premier League-ből mindössze hét együttes van, amelynél a koronavírus elleni oltottsági arány meghaladja az ötven százalékot.

Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint néhány játékos azért nem oltatja be magát a koronavírus ellen, mert fogékonyak a vakcinákról szóló összeesküvés-elméletekre.

A brit média múlt hónapban közölte: a húszcsapatos Premier League-ből mindössze hét együttes van, amelynél az oltottsági arány meghaladja az ötven százalékot. Southgate az Andorra elleni, szombati világbajnoki selejtező előtt azt mondta, nem tudja, a nemzeti csapatból pontosan mennyien vannak beoltva.

"A legtöbb játékosnak kicsit még várnia kell, sokan voltak fertőzöttek, és emiatt úgy érzik, még vannak antitestjeik. Fiatalok, még nyitottak azokra az összeesküvés-elméletekre, amelyeket a közösségi médiában olvasnak" - fogalmazott a magyarokkal azonos selejtezőcsoportban szereplő angolok trénere.

Southgate kiemelte, ő jelenleg nem lát az oltásnál jobb esélyt arra, hogy a világ túljusson a pandémiás időszakon, ugyanakkor megérti, ha a játékosok nem szeretnének arról nyilatkozni, megkapták-e a vakcinát.

A 16 ponttal csoportelső angolok a szombati (mai) andorrai vendágjátékuk után jövő kedden a magyar válogatottat fogadják a Wembleyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×