eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Erőemelés: elképesztő magyar teljesítmény a vb-n – videó

Tizenhét év után ismét van felhúzás aranyérmese Magyarországnak.

A svédországi Halmstad adott otthont az erőemelő világbajnokságnak, ahol Enahoro Asein világcsúccsal fogásnemi aranyérmet szerzett. A Westfit Gym Budapest SE versenyzője a 83 kilósok között 336 kilogrammos teljesítményével világcsúcsot állított fel. A nigériai születésű erőemelő győzelmét megelőzően 2004-ben Árvai Istvánnak sikerült felhúzás vb-aranyérmet szerezni világcsúccsal – olvasható a nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) sajtóközleményében.

A junioroknál Bana Milán fekvenyomásban 225 kilogrammos teljesítménnyel fogásnemi aranyérmes lett. Ugyancsak a junioroknál Rozsnyai-Kovács Aletta (63 kg) fekvenyomás fogásnemben 120 kilóval világbajnok lett, az ifi mezőnyben Susa Olivér (93 kg) fekvenyomásban 187 kilós világrekorddal nyert, egyben összetett bronzérmet gyűjtött be.

Fekete Miklós (masters 1-es kategória 93 kg) a legutóbb megszerzett harmadik Európa-bajnoki aranyérme után a svédországi erőemelő-világbajnokságon is győzött, akárcsak Fábri János (master 4-es kategória 83 kg), aki felhúzásban aranyérmes lett, egyben egy összetett ezüsttel is gazdagodott. A 76 esztendő Fábri János 1981 óta versenyzik, azóta felhúzásban nem győzték le.

„Ezen a világbajnokságon ízelítőt kaptunk abból, hogy merre tart az erőemelés. A svédek pazar világbajnokságot rendeztek az Eleiko otthonában. Örömteli volt látni, hogy a magyar versenyzők tartják a lépést a világ élmezőnyében. Az érmeken túl több országos rekordot értek el a mieink” – összegzett a viadal után Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×