eur:
393.85
usd:
368.17
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
TOKYO, JAPAN - JULY 28: Goalkeeper Ashleigh Johnson of Team United States looks on as Rita Keszthelyi of Team Hungary attacks the goal during the Womens Preliminary Round Group B match between Hungary and the United States on day five of the Tokyo 2020 Olympic Games at Tatsumi Water Polo Centre on July 28, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Al Bello/2021 Getty Images)
Nyitókép: Al Bello/2021 Getty Images

Óriási bravúr: a magyar női pólósok legyőzték az amerikaiakat

Óriási bravúr: a magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re megverte a világelső Egyesült Államokat csoportjában.

Parkes Rebecca a magyaroknak szerzett vezetést, Madeline Musselman egyenlített, töb mint négy percnyi játék után. A világklasszis Margaret Steffens góljával az amerikaiak átvették a vezetést, de még ebben a negyedben egyenlített az előnyt gólra váltó Gyöngyösi Anikó.

7:18-nál Keszthelyi Rita ismét előnyt szerzett a magyar csapatnak, majd Vályi Vanda belőtte a főrt, 4-2. Utána Rachel Fattal, ugyancsak előnyből szépített, 4-3, majd egy lefordulás után egyenlített, 4-4.

Illés Anna pontos, helyezett lövése hozta meg az 5-4-et, a második negyed utolsó pillanataiban Makenzie Fischer megint egyenlített.

A harmadik negyed első gólját az amerikaiak lőtték, az első góljukat is lövő Madeline Musselman révén, 6-5, oda.

Magyari Alda nagyszerű védése után támadhatott a magyar csapat, de a másik oldalon Asleish Johnson is hárított.

3:38-cal a negyed vége előtt Szilágyi Dorottya egyenlített, 6-6. Az ellenakciót Makenzie Fischer gólra váltotta, 6-7.

Előnyből Madeline Musselman már a harmadik góljátr dobta, először vezettek kettővel az amerikaiak, 6-8. Sajnos, kimaradt utána a magyar előny. Nem is esett több gól ebben a periódusban, két góllal vezetett az amerikai csapat.

Parkes Rebecca szépített, 7-8, sőt Vályi Vanda kiegyenlített, elképesztő, 8-8.

Már csak 4:20 van hátra. Nincs újabb gól, még 2:40 hátra

Melissa Seidemann távolról a bal felső sarokba lőtt, 8-9. Előnybe került a magyar csapat, Parkes harcolta ki, egy másodperccel a lejárta előtt Keszthelyi Rita egyenlített, 9-9.

Kimaradt egy amerikai előny 1:25-nél.

Parkes Rebecca centergólt lőtt, gyönyörű volt, 10-9.

Világszenzáció: legyőzte a magyar válogatott az olimpiai tornán 2008 óta veretlen amerikai válogatottat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×