eur:
395.97
usd:
365.05
bux:
65551.58
2024. március 19. kedd Bánk, József
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 23-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Bíró Attila: nem ájulunk el a győzelemtől

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai, beleértve Bíró Attila szövetségi kapitányt, boldogan, de mértéktartóan nyilatkoztak az Egyesült Államok elleni nagyszerű, 10–9-es diadal után.

Az M4 Sportnak nyilatkoztak a főszereplők.

Keszthelyi Rita, a magyar válogatott csapatkapitánya: „Fantasztikus érzés, hogy az amerikaiak skalpját behúztuk. Miután döntetlent játszottunk az oroszokkal, győzelemre mentünk. Mindenki beletett apait-anyait. Jó volt a csapatmunka, Alda fantasztikusan védett. Akkor is ment, amikor már mindenki a bőrén vette a levegőt. Ez a győzelem csak akkor ér valamit, ha be tudjuk húzni a következő két meccset a japánok és a kínaiak ellen, akik eddig minden nagycsapatot megszorongattak. Akkora lehetőséget harcoltunk ki magunknak, amivel élni kell.”

Magyari Alda, a világklasszis teljesítményt nyújtó kapus: „A leggyönyörűbb érzés fogott el, hogy legyőztük az Egyesült Államokat. Olyan blokkokat kaptam, hogy utána azt gondoltam, de sajnálom az ellenfél kapusát, hogy ő meg ilyen gólokat kapott. A lányok elöl elképesztően játszottak az utolsó negyedben. Kijavítottuk az oroszok elleni ikszet, de egy pillanatra sem nézhetünk félre, még jönnek a japánok, aztán a kínaiak, akiknek sunyi lövéseik vannak, menni kell tovább.”

Bíró Attila szövetségi kapitány: „Ezzel a győzelemmel szinte biztosan negyeddöntőt játszhatunk. Adhat önbizalmat arra, hogy majd a negyeddöntőt is nyerjük. Előrébb nem kell nézni. Annak örülök leginkább, hogy azt a gyors ritmust, amit az amerikaiak játszanak, tudtuk tartani. Nem estünk össze kétgólos hátrányban sem, ez abszolút pozitívum. A címvédő ellen játszottunk, de nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Ez is csak egy csoportmérkőzés volt, még ha a világ talán legjobbja ellen is. Nem ájulunk el a győzelemtől.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×