eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Parkes Rebecca, a győztes magyar gól szerzője a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának második fordulójában játszott Magyarország - Egyesült Államok mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 28-án. A magyar válogatott 10-9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Íme Parkes Rebecca mindent eldöntő győztes találta az amerikaiak ellen – videó

Óriási bravúrral, 10–9-re győzött a magyar női vízilabda-válogatott a világelső Egyesült Államok ellen a tokiói olimpián.

Parkes Rebecca egy perccel a lefújás előtt villant, és szenzációs találatával már a magyaroknál volt az előny, amire az amerikaiknak már nem érkezett válasza. (Az új-zélandi születésű Parkes 2014 óta pólózik Magyarországon, 2016-ban magyar állampolgár lett. A 2017. évi nyári universiadén ezüstérmet szerzett a magyar csapattal, és tagja volt a 2018-as Európa-bajnokságon és a 2019-es világbajnokságon negyedik helyezett magyar válogatottnak is.)

Az Egyesült Államok csapata ezt megelőzően legutóbb 2008. augusztus 21-én, a pekingi játékokok fináléjában, Hollandiától kapott ki (8–9) olimpián.

Az orosz elleni döntetlennel kezdő magyarok pénteken, közép-európai idő szerint 11.20 órakor a házigazda Japán legjobbjai ellen ugranak vízbe ismét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×