eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Szilágyi Dorottya (b) és az amerikai Alys Williams a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának második fordulójában játszott Magyarország - Egyesült Államok mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 28-án. A magyar válogatott 10-9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: a női pólócsapat bejelentkezett az aranyéremre

Történelmi sikernek nevezte a válogatott 10–9-es győzelmét Tokióban az egyeduralkodó Egyesült Államok ellen az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Faragó Tamás, a női vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott második csoportmeccsén elképesztő bravúrt végrehajtva 10–9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot a tokiói olimpia női vízilabdatornáján. Az amerikaiak legutóbb a 2008-as pekingi játékok fináléjában szenvedtek vereséget.

"Eddig mindig arról beszéltünk, hogy a női válogatottunk éremesélyes. Ez a győzelem után azt mondhatjuk, hogy aranyéremesélyes. Amit láttunk, valóban csoda volt. Az volt az egészben a csoda, hogy az amerikaiak sem akarták elhinni, hogy ez megtörtént, pedig megtörtént. Fantasztikus játékot nyújtottunk hátul és elöl, kreatívak voltunk, a két edző közötti különbség is dominált.

Minden úgy történt, ahogy szerettük volna elképzelni, de nem reménykedtünk benne"

– mondta az InfoRádióban Faragó Tamás.

Nagyon szoros mérkőzés volt, az elején a magyar csapat került előnybe, aztán a nagyszünet után az amerikaiak fordítani tudtak, végül kétgólos hátrányból kerekedett felül Bíró Attila együttese. Faragó Tamás szerint most már lehet álmodozni, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy realistának kell maradni, és ahogy ez a győzelem, úgy egy esetleges nagy arányú vereség sem befolyásolja majd a negyeddöntő eredményét, ahol eldől a válogatott sorsa, hogy éremért folytathatja-e az olimpián. Szerinte arra a meccsre kell koncentrálni, azt kell megnyerni, de a csapat formáját látva erre minden esély megvan.

"A női vízilabdában annyira erős az amerikai dominancia, annyira egyértelmű mindenki számára, hogy az amerikai válogatottat nem lehet legyőzni, hogy ezt történelmi sikernek is felfoghatjuk. Euforikus pillanat lehetett a győzelmet, és

amit láttunk Magyari Aldától, Rebecca Parkes-tól vagy Keszthelyi Ritától, az a lehető legmagasabb színvonal"

– mondta a pólólegenda.

A sikerben kulcsszerepet játszott a kapus Magyari Alda. Róla Faragó Tamás elmondta, hogy juniorválogatottban dolgozott már vele együtt, s már akkor lehetett látni a tehetségét. "Már akkor úgy gondoltam – értékelt –, hogy a kapuskérdés meg fog oldódni a következő tíz évre. Nem akarom a többi kapust esetleg megbántani, de Aldának különleges adottságai vannak, fantasztikus sportember. Az utolsó negyedben az amerikaiak annyira tisztelték, hogy már nem mertek lőni. Talán Aldának ez volt a legnagyobb sikere."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×