eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A svájci Roger Federer a szerb Novak Djokovic ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében 2019. július 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Újabb nagyágyú mondta le a tokiói szereplést

Térdsérülés miatt nem indul a tokiói olimpián a svájciak sztárteniszezője, Roger Federer.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes kedden jelentette be, hogy a füves pályás szezonban összeszedett sérülése nem jött rendbe, ezért sajnálattal, de visszalép az olimpiától.

Federer - aki a tokiói játékok zárónapján, augusztus 8-án lesz 40 esztendős - tavaly két térdműtéten is átesett, ezért közel egy évet ki kellett hagynia. Az idei Roland Garrostól a sikerrel vett harmadik forduló után visszalépett, míg Wimbledonban a negyeddöntőig jutott.

"Nagyon csalódott vagyok, mivel mindig is megtiszteltetés és fénypont a pályafutásomban, ha Svájcot képviselhetem. Már megkezdtem a rehabilitációt abban a reményben, hogy még ezen a nyáron visszatérhessek. Sok sikert kívánok a svájci csapatnak, és szurkolni fogok nekik messziről" - fogalmazott a világranglista kilencedik helyezettje - aki a 2012-es londoni olimpián egyesben döntős volt, míg 2008-ban Pekingben Stan Wawrinka oldalán férfi párosban aranyérmes lett.

Federer előtt olyan nagyságok léptek vissza a tokiói olimpiától, mint Rafael Nadal, Dominic Thiem, Wawrinka, Nick Kyrgios, Serena Williams, Simona Halep vagy Bianca Andreescu.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×