eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com/Markus Spiske

Szemet vetettek az NBA-ben a Rátgéber Akadémia büszkeségére

Pécsett nevelkedett a közeljövő lehetséges csillaga.

James Nnaji neve ma még nem mond sokat a sportrajongóknak, de bennfentes kosaraskörökben már nagyon is jól ismerik a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia (lánykori nevén a Rátgéber Akadémia) büszkeségét – fogalmaz az Index. A nigériai születésű, 17 éves, 209 centis fiú októberben szerződött Pécsről a Barcelonához, és a vasárnap, Valenciában befejeződött Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament viadalon döntőt játszott a katalán csapattal, ahol bekerült a torna All-Star ötösébe.

A lap értesülései szerint, amióta lefújták a mérkőzést, egyfolytában csörög Radics Balázs játékosügynök, az ICT Europe tulajdonosának és Rátgéber Lászlónak a telefonja. A valenciai tornán mutatott játékával James Nnaji ugyanis egy csapásra az NBA-klubok érdeklődésének fókuszába került, egybehangzó vélekedés szerint a 227 centiméter fesztávolságú (kiterjesztett karjain a két középső ujj közötti távolság) center a közeljövőben az első tíz között kelhet el az NBA-drafton. Fiatal kora miatt erre azonban legkorábban 2023-ban kerülhet sor.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×