eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője csapatának a Borussia Dortmund elleni, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzése előtt Dortmundban 2021. március 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

Hét játékos hiányzik majd Dárdaiék ellenfelétől

Miután a Hertha BSC nehéz helyzetbe került azzal, hogy koronavírus-fertőzések miatt három mérkőzését elhalasztani kényszerült, most soros ellenfelét sújtja a vírus. A szerda esti, gelsenkircheni mérkőzésről hét Schalke-futballista is hiányozni fog, a koronavírus-járvány miatt.

Ennek ellenére a mérkőzés lejátszása nincsen veszélyben. A Kicker szerint mivel az egyébként már biztos kieső Schalke „átfogó védekezési és ellenőrzési koncepciót vezetett be – szigorú maszkviselés és távolságtartás, napi gyors- és PCR-tesztsorozatok, szállodai karantén, beleértve az étkezések növelését az egyágyas szobákban – a Hertha BSC elleni hazai mérkőzés a Veltins-Arénában nincs veszélyben.”

Abban az esetben ha a Hertha megnyeri az eredetileg éppen a klubnál történt megbetegedések miatt elhalasztott mérkőzést,

két fordulóval a zárás előtt fellép a tizenharmadik helyre.

Még hat pontot lehet majd szerezni, Dárdai Pál csapatának az előnye három pont lesz az osztályozós helyen álló Arminia Bielefelddel szemben, s öt a jobbik kieső helyen álló 1. FC Kölnnel összevetve. A Hertha szombaton éppen a Kölnnel szemben biztosíthatja majd be Bundesliga 1-es tagságát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×