eur:
394.08
usd:
368.77
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Saint-Denis, 2018. május 9.Unai Emery, a Paris Saint-Germain (PSG) vezetőedzője a Les Herbiers elleni mérkőzést nézi a labdarúgó Francia Kupa döntőjében a Saint-Denis-i Stade de France stadionban 2018. május 8-án. A Paris Saint-Germain 2-0-ra győzött a harmadosztályú Les Herbiers ellen, és sorozatban negyedszer, összességében pedig 12 alkalommal bizonyult a legjobbnak a hazai kupasorozatban. (MTI/EPA/Yoan Valat)
Nyitókép: Yoan Valat

Manchester United-Villarreal döntő lesz az Európa-ligában

A Manchester United és a Villarreal játssza a finálét a labdarúgó Európa-ligában, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóját követően előbbi az AS Romát búcsúztatta 8-5-ös, utóbbi pedig az Arsenalt 2-1-es összesítéssel.

Londonban a direktebb futballt képviselő Arsenal és a labdabiztonságra, ritmusváltásokra törekedő Villarreal összecsapása kevés helyzetet hozott. A csapatok nem bírtak egymás fölé kerekedni, ennek megfelelően gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó, ez pedig az első meccset 2-1-re megnyerő spanyoloknak kedvezett.

A megnyugtató, négygólos előnnyel Rómába érkező Manchester United a visszavágón Edinson Cavani 39. percben szerzett góljával növelte a két csapat közötti különbséget. A második félidőben három perc alatt fordítottak ugyan az olaszok, Cavani második góljával viszont hamar egyenlített az MU. A rómaiak a hajrában újfent betaláltak, ez azonban csak a hazai győzelemhez és a viszonylag tisztes búcsúhoz volt elegendő.

Az Európa-liga döntőjét május 26-án rendezik Gdanskban, az európai szövetség (UEFA) hétfői bejelentése szerint 9500 néző előtt.

Az El-ben - valamint elődjében, az UEFA Kupában - a Manchester United csak egyszer, 2017-ben volt döntős, akkor a fináléban az Ajaxot győzte le 2-0-ra. A Villarreal még nem volt finalista európai kupában.

Eredmények, elődöntő, visszavágók:

Arsenal (angol)-Villarreal (spanyol) 0-0

Továbbjutott: a Villarreal, 2-1-es összesítéssel.

AS Roma (olasz)-Manchester United (angol) 3-2 (0-1)

gólszerzők: Dzeko (57.), Cristante (60.), Zalewski (83.), illetve Cavani (39., 68.)

Tj.: a Manchester United, 8-5-ös összesítéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×