eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A francia csapat játékosa, Thibaud Briet ül a pálya szélén a férfi kézilabda Bajnokok Ligája Telekom Veszprém - HBC Nantes mérkőzése törlésének bejelentése után a Veszprém Arénában 2021. március 3-án. A horvát játékvezető-páros egyik tagjának pozitív lett a helyszínen elvégzett koronavírustesztje, ezért előbb az a döntés született, hogy két órával később kezdődhet a találkozó egy másik, magyar bírókettőssel. Időközben azonban kiderült, hogy a csarnokban már többen is érintkeztek a megfertőződött horvát játékvezetővel, ezért az európai szövetség illetékesei óvintézkedésként törölték a meccset. A pontok sorsáról a későbbiekben döntenek.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Veszprém: pontosztozkodást hozott a bíró pozitív tesztje

A Telekom Veszprém és a francia HBC Nantes is egy-egy pontot kap és 5-5-ös gólkülönbséggel írják jóvá az elmaradt BL-meccset.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) döntése értelmében a Telekom Veszprém és a francia HBC Nantes is egy-egy pontot kap 5-5-ös gólkülönbséggel azok után, hogy az egyik játékvezető pozitív koronavírustesztje miatt a két csapat szerda esti csoportmérkőzése elmaradt a Bajnokok Ligájában.

Az EHF honlapján olvasható, hogy a játékosok épsége és egészsége abszolút elsőbbséget élvez, és mivel fennállt annak a veszélye, hogy további személyek fertőződnek meg, ezért nem rendezték meg az amúgy tét nélküli összecsapást Veszprémben.

A horvát Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica játékvezető-páros egyik tagjának lett pozitív a helyszínen elvégzett koronavírustesztje, ezért előbb az a döntés született, hogy az eredeti, 18.45-ös időponthoz képest két órával később kezdődhet a találkozó egy másik, magyar bírókettőssel. Időközben azonban kiderült, hogy a csarnokban már többen is érintkeztek a megfertőződött horvát játékvezetővel, ezért az európai szövetség illetékesei óvintézkedésként törölték a meccset.

A találkozó eredménye egyik csapat végső helyezését sem befolyásolja, a kilenc győzelemmel, immár két döntetlennel és három vereséggel álló Veszprém biztosan a második, a Nantes pedig biztosan a hatodik helyen végez a B csoportban.

Csütörtökön derül ki, hogy a nyolcaddöntőben a portugál FC Portóval vagy az északmacedón Vardar Szkopjéval találkozik-e a Veszprém.

A MOL-Pick Szeged hat sikerrel és nyolc vereséggel zárt az A csoportban, ám ezek közül egy győzelem és két vereség az elmaradt meccsek miatt nem a pályán, hanem az európai szövetség döntése nyomán született. A szegediek helyezésére az A csoportban, valamint nyolcaddöntős ellenfelük kilétére szintén csütörtök este derül fény.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×