eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A későbbi győztes Kapás Boglárka a 200 méteres gyorsúszás döntőjében a Négy Nemzet Úszóversenyén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszodában 2020. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Jól megrágták Kapás Boglárkáék, hogy jó ötlet-e most Dél-Afrikában edzőtáborozni

Szinte buborékban készül Dél-Afrikában magyar úszók egy kisebb csoportja - tudta meg az InfoRádió. A válogatott versenyzők többsége a március végi magyar bajnokság után kapja meg a koronavírus elleni védőoltást.

Kiváló körülmények között készülhetnek Kapás Boglárkáék a március végi országos bajnokságra - jelezte a dél-afrikai edzőtábor helyszínéről telefonon az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában Virth Balázs, a világbajnok, olimpiai bronzérmes úszónő edzője.

"Nyitott medencében készülünk, nyilván az otthoninál sokkal jobb idő van" - utalt arra, hogy a déli féltekén ilyenkor fejeződik be a nyár.

Minden igényt kielégítő, háromszintes tornatermük van, nem kell vegyülniük senkivel, a medencében is csak ők vannak az edzésidőben.

"Nyolc versenyző edzőkkel és egy masszőr érkezett,

így egy kisebb csapattal vagyunk kint, mint tavaly."

Virth Balázs arról is beszélt, hogy miért vállalták a dél-afrikai edzőtábort.

"Kapás Boglárka a téli időszakban beteg szokott lenni, neki mindenképpen jó melegebb időben készülni. Az egyetlen dilemmát az okozta, hogy jobb-e a helyzet itt, Dél-Afrikában, vagy sem. Január közepétől az első edzőtáborunk is itt lett volna, ám a Covid-helyzett miatt Dubajba mentünk. Most,

mielőtt Dél-Afrikába jöttünk volna, a napi fertőzöttek száma a tizedére csökkent a korábbinak, biztonságosnak ítéltük meg a helyet, lényegesen jobbak a számok, mint Magyarországon.

Természetesen óriási kockázata van ennek, hiszen ha egy sportoló elkapja a vírust, többhetes kihagyás vár rá, nyilván aggódtunk, de figyeltük a számokat, és úgy gondoltuk, érdemes belevágni" - ecsetelte.

Hozzátette, hogy eleve mindenki csak negatív teszttel mehetett be a létesítménybe.

Az úszóedző elmondta: még nem oltották be az utazó úszókat, mert bár az első oltás belefért volna, a második éppen a magyar bajnokság előtt jött volna, amikor egy immunreakcióként jelentkező izomfájdalom nem fér bele az esetleges néhány napos kihagyás miatt. Az oltás így az országos bajnokság másnapján következik.

Az országos bajnokságon lehet akár olimpiai repülőjegyet is érő időeredményeket úszni, erre később biztosan csak a nyári vizes Európa-bajnokságon lesz még lehetőség, de nem minden számban.

A Vegyesúszás magazin teljes adása - benne a Virth Balázzsal készült hosszú interjú - ide kattintva érhető el.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×