eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Wladár Sándor: erősen kérdéses a szurkolók jelenléte az úszó Eb-n

A MÚSZ hétfői tájékoztatása szerint hosszú idő után ismét ülést tartott a tavalyról idénre halasztott úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi úszó Eb előkészületeit koordináló stratégiai előkészítő bizottság.

A testület tagjai - Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár, Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és Wladár Sándor MÚSZ-elnök - az úszószövetség margitszigeti székházában találkoztak.

A napirenden az esemény tervezett májusi időpontja, a helyszínre vonatkozó elképzelések, az esetleges buborék-koncepció, illetve a kapcsolódó Masters-viadal szerepelt.

"Nyilvánvaló, hogy a járványhelyzet alakulása döntően befolyásolja a különböző koncepciókat. Bár mi szeretnénk úgy készülni, hogy májusban a Duna Arénában és a Lupa-tavon versenyezhetnek Európa legjobbjai, az erősen kérdéses, hogy szurkolók jelen lehetnek-e a versenyeken" - összegezte az elhangzottakat Wladár Sándor. "Ami biztos, hogy az Európai Úszó Szövetség két hete nálunk járt képviselői megerősítették: a LEN mindenképpen szeretné, ha sor kerülne az Európa-bajnokságra, és bár mindenki az aréna magával ragadó atmoszféráját imádja a legjobban a budapesti vizes esemény kapcsán, sajnos nem kizárt, hogy most zárt kapuk mögött, buborékban kell majd megrendezni az Eb-t."

A MÚSZ elnöke - a tájékoztatás szerint - külön kiemelte a megbeszélés rendkívül pozitív légkörét: "Öröm azt tapasztalni, hogy állhatnak úgy egyébként az egyes szereplők egymástól távol más területeken, a sport, az úszás ezt a távolságot gyakorlatilag nullára csökkenti."

A 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokság az eredeti tervek szerint május 10-én rajtol, az első héten a műugrás, a műúszás és a nyíltvízi úszás versenyei esedékesek, míg május 17. és 23. között az úszóviadal következik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×