eur:
394.95
usd:
363.36
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: pixabay

Brutális az adósság Barcelonában, de mégis van megoldás

Miközben Lionel Messi állítólag franciául tanul klubváltási céllal, Katalóniában nagy adósságátütemezésen dolgozhatnak. Az InfoRádiónak nyilatkozó sportközgazdász szerint viszont lehet, hogy nincs is semmi baj a Barcelonánál.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Barcelona mintegy 900 millió eurós adósságot halmozott fel, ezért a klub irányítói azt kérik több banktól és egyéb hitelezőktől, hogy halasszák el a nagyjából 300 millió eurós adósság esedékes törlesztését, enélkül ugyanis a klub csődbe mehet.

Az InfoRádió által megkérdezett sportközgazdász szerint azonban elképzelhetetlen a katalán klub csődje, mert a tartozásainak többsége valószínűleg nem járt le, ráadásul a Barcelona vezeti a legnagyobb bevétellel rendelkező egyesületek friss rangsorát.

"Lehet, hogy a legnagyobb bevételű klub veszteséges, a kiadásai ugyanis a bevételeket is meghaladhatják" – mutatott rá Szabados Gábor, aki szerint a klub esetében az a legfontosabb kérdés, hogy a tartozások rendezésére megvan-e a megfelelő fedezet; a Barcelona esetében ráadásul lehetnek olyan pénzügyi részletek, amelyek nem ismertek.

Megindokolta azt is, hogy miért tartja nehezen elképzelhetőnek, hogy a Barcelona csődbe menjen, és emiatt vissza kelljen lépnie a nemzetközi kupaszerepléstől vagy a spanyol bajnokságtól.

"A Barcelona a Real Madriddal együtt különleges képződmény, egyik klub sem gazdasági társasági társasági formában működik,

hanem egyesületként, eltérve mindenki mástól. A Barcelona esetében azért különösen fontos ez, mert óriási erő fölött diszponál" – ecsetelte Szabados Gábor.

És itt jön a képbe Lionel Messi; időközben francia sajtóértesülések szerint egyre közelebb van a Paris Saint-Germain csapatához az argentin szupersztár – aki a Le Figaro értesülései alapján –

egész családjával franciául tanul.

A Barcelona hatszoros aranylabdásának szerződése júniusban jár le, akkor a dolgok jelenlegi állása szerint ingyen távozhat.

Elemzők szerint Messi távozása a Barcelonától nem lenne meglepő, mivel a Barcelona már nem győzi a fizetését sem. A klub további fizetéscsökkentéseket, valamint játékoseladásokat jelentett be, ráadásul az argentin világklasszis sem hajlandó alább adni fizetési igényéből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×