eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője (b2) pályabejárást tart csapattársaival a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Eifel Nagydíjának otthont adó nürburgi Nürburgring versenypályán 2020. október 8-án. A futamot október 11-én rendezik.
Nyitókép: Matthias Schrader

Forma–1 – A mentőhelikopter nem tudott leszállni, elmarad az első szabadedzés

Az esős, ködös időjárás miatt nem rendezték meg a Nürburgringen a péntek délelőttre kiírt első szabadedzést, így csúszik Mick Schumacher bemutatkozása.

Nem rendezték meg pénteken délelőtt a Forma–1-es Eifel Nagydíj első szabadedzését a Nürburgringen, mert a pálya közelében

az esős, ködös időben a mentőhelikopter nem tudott leszállni.

A gyakorlást előbb 30, majd újabb 30 perccel csúsztatták, délben pedig bejelentették, hogy a versenyautók nem hajthatnak ki a boxutcából.

Michael Masi versenyigazgató a televíziós közvetítésben elmondta, a kórház túlságosan távol helyezkedik el a pályától, mentőhelikopterre mindenképpen szükség lenne a létesítmény területén. Hozzátette, a Nemzetközi Automobil Szövetség szempontjából a legfontosabb a résztvevők biztonsága, ezért ha a helikopter nem tud leszállni, akkor nem tartják meg a tréninget.

A gyakorlás hiánya két Forma-2-ben versenyző pilóta számára lehet igazán bosszantó.

Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael fia ezen a napon mutatkozott volna be az F1-ben, az edzésen az Alfa Romeo egyik autóját vezette volna,

míg a brit Callum Ilott az egyik Haas volánja mögött körözhetett volna a Nürburgringen.

Az Eifel Nagydíj második szabadedzése a terv szerint 15 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×