eur:
393.76
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Mick Schumacher, az Alfa Romeo német versenyzője pályabejárást tart a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Eifel Nagydíjának otthont adó nürburgi Nürburgring versenypályán 2020. október 8-án. A futamot október 11-én rendezik.
Nyitókép: Matthias Schrader

Forma–1 – Ritkán látott hidegben mutatkozhat be Mick Schumacher

Mick Schumacher minden idők egyik leghidegebb Forma–1-es nagydíján, a hétvégén a Nürburgringen vezethet először edzésen. A németországi versenyen borulhatnak az erőviszonyok, de a Mercedes szokásosnál is nagyobb fölénye várható.

A Forma–1 történetének egyik leghidegebb versenyhétvégéje vár a mezőnyre a németországi Nürburgringen, a hőmérsékleti maximum pénteken például mindössze 9-12 Celsius-fok között várható. Az Eifel Nagydíjról Vámosi Péter, a racingline.hu főszerkesztője beszélt az InfoRádiónak.

A szakértő szerint

a 70-es évek végén volt egyszer a most hétvégén várható időjárásnál hidegebb egy Forma–1-es futamon.

A hideg felforgathatja a mezőnyt, egyes csapatoknak nehézséget okozhat az időjárás, főleg az amerikai Haasnak, amelyik átlagos körülmények között is küzd a gumik felmelegítésével.

Vámosi Péter úgy látja, a Honda-motoroknak "jót tesz" a hideg, és a Forma–1-et évek óta uraló Mercedes, Lewis Hamilton páros is jól jöhet ki a szokatlan körülményekből, a Ferrarinak pedig a pálya vonalvezetése kedvez. Időjárástól függetlenül is arra lehet számítani, hogy összerázódik a mezőny, izgalmas lesz a verseny. A hétvégét emlékezetessé teheti az is, hogy

a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher életében először hivatalos szabadedzésen Forma–1-es autót vezethet Antonio Giovinazzi helyén.

Jó esély kínálkozik rá, akár már pénteken hivatalosan is bejelenthetik, hogy a következő szezonban újra lesz Schumacher a mezőnyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×