eur:
394.97
usd:
363.38
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Bayern München edzése Lisszabonban 2020. augusztus 22-én. A Bayern másnap a Paris Saint-Germain ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a portugál fővárosban.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/David Ramos

Megszólalt a Bayern elnöke, szurkolók ezrei készülnek Budapestre

Körülbelül 2100 szurkoló szeretné elkísérni a Bayern München labdarúgócsapatát Budapestre, a Sevilla elleni csütörtöki Európai Szuperkupa-mérkőzésre.

Az aktuális számról Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub elnöke számolt be vasárnap a Sky tv-csatornán. "A drukkereknek kötelezően rendelkezniük kell negatív koronavírusteszttel" - hangsúlyozta a Bajnokok Ligája-győztes egyesület vezetője. A csapat szimpatizánsai hétfőn és kedden ellenőriztethetik magukat a klub költségén.

A Bayern München vezetőedzője, Hansi Flick nem ért egyet a meccs megrendezésével, miután a Robert Koch országos közegészségügyi intézet járványügyi szempontból rizikós területnek minősítette Magyarországot.

"Ez is egy olyan dolog, amit az ember nem teljesen ért. De nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások

" - utalt a szakember az Európai Labdarúgó Szövetségre (UEFA). Az Európai Szuperkupa-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla FC csapatai között. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket.

A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent.

Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre. Mint a klub közölte, a maradék 2500 jegy a magas utazási költségek, a koronavírus-helyzet, illetve a szigorú magyarországi egészségügyi ellenőrzések miatt nem talált gazdára. A Canal Sur rádió- és televíziótársaság beszámolója szerint németek sokkal kényelmesebb helyzetben vannak, mivel városuk mindössze 650 kilométerre található Budapesttől, és vonattal is könnyen megközelíthető, nem is csoda, hogy a Bayern München drukkerei körében mind a 3000 belépő elkelt már. Szintén fontos tényező, hogy a bajor klub kifizeti a Magyarországra utazó szurkolóinak koronavírustesztjét.

Ahogyan arról az Infostart is beszámolt, a szervezés rendkívül alapos előkészítő munkát igényelt. Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője az M1-en beszélt arról, hogy figyelni kellett az utaztatásra, a határon és a stadionba történő beléptetésre, ott a biztonsági előírások és egészségügyi követelmények betartatására.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×