eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
München, 2018. szeptember 15.Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök beszél a bajor Keresztényszociális Unió, a CSU kongresszusán Münchenben 2018. szeptember 15-én. (MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas)
Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

Újabb drámai üzenet a budapesti Szuperkupa-meccs előtt

Ezúttal a bajor miniszterelnök szólalt meg a csütörtöki mérkőzésről.

Markus Söder arra kérte a Bayern München labdarúgócsapatának szurkolóit, ne utazzanak el Budapestre a csütörtökön sorra kerülő, Sevilla elleni Európai Szuperkupa-mérkőzésre a koronavírus-járvány miatt.

"A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupára gondolok. Budapest rizikós hely, nagyon óvatosnak kell lennünk, nem kockáztathatjuk, hogy ez legyen a futball Ischglje"

- nyilatkozta Markus Söder utalva a tiroli üdülőhelyre, amely az év elején a járvány egyik gócpontja volt a síszezonban. Hozzátette, azoknak a szurkolóknak, akik mégis elutaznak a Puskás Arénában sorra kerülő találkozóra, karanténba kellene vonulniuk hazatérésüket követően.

Söder azt tanácsolja a drukkereknek, hogy gondolják újra, valóban igazán szükséges-e ez az utazás, mert bár a Szuperkupa egy szórakoztató mérkőzés, de messze nem a legfontosabb.

Az Európai Szuperkupéért csütörtökön 21 órától a Bajnokok Ligájában címvédő Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla csap össze. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A klubok korábbi bejelentései szerint Sevillától 500, a Bayerntől 2100 drukker érkezik a magyar fővárosba.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×